A szingapúri központi bank arra utasította a Binance.com-ot, a Binance globális változatát, hogy ne szolgáljon ki ügyfeleket az országban.

A Binance három nappal azután jelentett be korlátozásokat a szingapúri ügyfeleknek, hogy az ország központi bankja befektetői riasztási listára helyezte a kriptopénztőzsdét, és elrendelte, hogy a hagyjon fel a szingapúri lakosoknak történő szolgáltatásnyújtással.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Szeptember 10-én, pénteken, szingapúri idő szerint délutántól a Binance.com megszünteti a szingapúri dollár párokkal való kereskedést, leállítja a szingapúri fizetési lehetőségeket, és eltávolítja az alkalmazást a szingapúri iOS és Google Play áruházakból.

A Binance azt tanácsolta az ügyfeleknek, hogy csütörtökön délig (UTC+8) fejezzenek be minden kereskedést és vonják ki a pénzeszközeiket „az esetleges kereskedési viták elkerülése érdekében”.

A Szingapúri Monetáris Hatóság szeptember 2-án közölte, hogy „úgy véli, hogy a Binance, a Binance.com üzemeltetője megsértheti a fizetési szolgáltatásokról szóló törvényt”, és elrendelte, hogy szüntesse be a szingapúri lakosok számára nyújtott fizetési szolgáltatásokat. Ezután a MAS felvette a Binance.com-ot a befektetői riasztási listájára.

A MAS nem vette azonban fel a listára a Binance tőzsde szingapúri változatát, a Binance.sg-t, amelyet a Binance Asia Services üzemeltet, és amelyet a tilalom továbbra sem érint.

A Binance világszerte több leányvállalatot működtet, amelyek a helyi szabályozóknak való megfelelés érdekében csökkentett szolgáltatásokat nyújtanak.

A Binance.sg feltételei tisztázzák, hogy az oldal „a Binance.com-tól, a tőzsde fő, globális változatától függetlenül és elkülönülten” működik, és a Binance.sg-n lévő számlák „semmilyen módon nem kapcsolódnak a Binance.com-on lévő számlákhoz”.

A Binance.com-ra azonban VPN-en keresztül is be lehet lépni, és a tőzsde csak nemrég kezdte el ellenőrizni ügyfelei személyazonosságát.

A Binance.com azért került fel a befektetői figyelmeztető listára, mert „a MAS által kapott információk alapján tévesen úgy vélhették, hogy az a MAS által engedélyezett vagy szabályozott”.

A Binance Asia Services engedélyért folyamodott, és ideiglenesen mentesül az engedély alól, amíg a kérelmet jóvá nem hagyják, el nem utasítják vagy vissza nem vonják.

A szingapúri pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló törvény a 2020. januári hatályba lépése előtt türelmi időt biztosított a szabályozni kívánt tőzsdéknek.

Szingapúr a legújabb ország, amely keményen fellép a Binance ellen. Dél-Afrika, Malajzia, Szingapúr, az Egyesült Királyság, Olaszország, a Kajmán-szigetek és Japán is hasonló álláspontot foglalt el a tőzsde ellen az elmúlt hónapokban.

Ez a figyelmeztetés azonban már komolyabban érintheti a tőzsdét. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója ugyanis Szingapúrban él, és sok alkalmazottjának is ott van otthona.

Ha további információkra vagy kíváncsi a Binance-szel kapcsolatban, látogass el bátran a Binance Klub Hungary weboldalára.

Olvastad már? Jót hozhat a szeptember a bitcoinnak

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Connor Gibson

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!