A bitcoin tovább töri az ellenállást

-

A napi likvidációk megközelítik az 500 millió dollárt, mivel Salvador megerősítette, hogy legalább 400 BTC-t vásárolna.
A Bitcoin (BTC) szeptember 7-én az 53.000 dollárt célozta meg, mivel az újabb áresésétől való félelem elhalványult a kritikus ellenállás felett.

Forrás: TradingView

„Nincs visszaút” Salvador Bitcoin-elfogadása után

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD az éjszaka folyamán új csúcsot ért el 52.960 dolláron a Bitstampon.
Az 51.000 dolláros szint – a korábban nagy eladási nyomásnak számító fal alsó határa – gyors újratesztelése után a Bitcoin erőteljesen visszapattant, háttérbe szorítva a medvéket, és elérve a közel 4 hónapja legmagasabb árfolyamot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A shortolók nagyot buktak, a 24 órás likvidálások a cikk írásakor megközelítették az 500 millió dollárt.
Az elemzők körében azonban minden Salvadorról szólt, amely kedden történelmi világelső módon áttért a részleges Bitcoin-szabványra.

„Salvador most vásárolt 200 új bitcoint. Most már 400 BTC-vel rendelkezünk” erősítette meg Nayib Bukele elnök a Twitteren, amikor az ország felhalmozása hivatalosan is megkezdődött.

Bukele, aki a lépés miatt bírálatokkal szembesült állampolgárai és nemzetközi pénzügyi szervezetek részéről, hozzátette, hogy a kormány rövid távon „sokkal többet” fog vásárolni.
Felszólította továbbá a mobilalkalmazás-áruházakat, hogy a „Bitcoin-napra” időben adják ki Salvador állami Bitcoin-tárcáját, a Chivót.

„A Bitcoin mostantól törvényes fizetőeszköz Salvadorban. Hamarosan több ország is követni fogja”kommentálta eközben Samson Mow, a Blockstream CSO-ja a sok válasz egyikében, amely Salvadornak köszönhetően dominóhatást jósol.

„Nincs visszaút. A szellemet nem lehet visszatenni a palackba”

A piac eközben lelkesen vásárolja fel a kibányászott érméket.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a láncon belüli mérőszámok és a fundamentumok ugyanolyan könyörtelennek tűntek ezen a héten, ahogy a májusi bányászrohamból való kilábalás töretlenül folytatódott.

Még a bányászok profitfelvétele sem tudta visszafogni az ármozgást vagy a rövid távú várakozásokat. A Glassnode on-chain elemző cég megjegyezte, hogy a piac „egyértelműen felszívta” a felesleges likviditást.

„Ezen a héten körülbelül 2900 BTC-t költöttek el a bányászok egyenlegeiből, ami 50k dolláros BTC árfolyam mellett körülbelül 145 millió dollárnak felel meg”írta a legfrissebb heti hírlevelében, a „The Week On-chain”-ben.

A bányászpozíciók akár 5000 dollárral való növelése vagy csökkentése egy adott héten belül bevett gyakorlat, tette hozzá, és a legutóbbi aktivitást „észszerűen elvárható viselkedésnek” minősítette.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? A kriptopénz valóban segíthet az embereken?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!