2021-ben tovább növekedett a vállalatok bitcoin részesedése

-

A Microstrategy „Bitcoin for Corporations” című konferenciája óta a vállalatok bitcoin részesedése jelentős növekedést mutatott 2021 februárja során. Mindez főleg a spot ETF-ekben tartott mennyiségből származik.
A magánvállalatok által tartott Bitcoin mennyisége jelentősen nőtt 2021 folyamán, az előző évi növekedésre építve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy január 3-i tweetben Willy Woo on-chain elemző azt állította, hogy a „jelentős mennyiségű BTC-t birtokló vállalatok piaci részesedést szereztek a spot ETF-ekből, így férve hozzá a BTC-kitettséghez a nyilvános részvénypiacokon”.
Ez a MicroStrategy 2021. február 3. és 4. napján tartott „Bitcoin for Corporations” konferenciája óta még inkább érezhető. Az online szeminárium célja az volt, hogy elmagyarázza a jogi megfontolásokat azon cégek számára, amelyek a Bitcoint integrálni kívánják a vállalkozásukba és a tartalékaikba.
2021 januárjában írtuk a témában: A MicroStrategy még több vállalatot győzne meg a bitcoinvásárlásról
A Michael Saylor vezette MicroStrategy üzletiintelligencia-cég arról ismert, hogy különösen bullish a BTC-vel kapcsolatban. Ők jelenleg közel 6 milliárd dollárnyi kriptoeszközzel rendelkeznek.
December 30-án Saylor cége további 1914 BTC-t vásárolt 94 millió dollár értékben. A cég több mint 2,1 milliárd dolláros nyereségre tett szert a 2020 augusztusi első BTC-vásárlása óta.
Woo hivatkozott az ETF-eken belüli BTC-tartalékokat és a részvénypiacokon keresztül nyilvános tulajdonban lévő vállalati tartalékokat szemléltető grafikonra is.

Szinte mindneki a felhalmozás mellett döntött

Az adatok azt mutatják, hogy a digitálisvaluta-eszközöket kezelő Grayscale vállalat szerezte meg a legnagyobb piaci részesedést, 2021 végére 645.199 BTC-vel rendelkezett. Ez a szélesebb piac 71%-át teszi ki, mivel az összes spot ETF és vállalat állománya együttesen 903.988 BTC-t tett ki a grafikon szerint.

A MicroStrategy a legnagyobb vállalati befektető, bitcoin részesedése 124.391 BTC, amely 5,8 milliárd dollárt ér a BitcoinTreasuries szerint. A második helyen álló Tesla mintegy 43.200 coint tart, amelyek értéke a jelenlegi árfolyamokon nagyjából 2 milliárd dollár.
2020 folyamán az állami vállalatok által birtokolt BTC mennyisége 12 hónap alatt 400%-kal, 3,6 milliárd dollárra ugrott a Cointelegraph jelentése szerint.

Olvastad már? Három ok, amiért PlanB stock-to-flow modellje megbízhatatlan

Forrás: cointelegraph.com


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!