2021-ben tovább növekedett a vállalatok bitcoin részesedése

-

A Microstrategy „Bitcoin for Corporations” című konferenciája óta a vállalatok bitcoin részesedése jelentős növekedést mutatott 2021 februárja során. Mindez főleg a spot ETF-ekben tartott mennyiségből származik.
A magánvállalatok által tartott Bitcoin mennyisége jelentősen nőtt 2021 folyamán, az előző évi növekedésre építve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy január 3-i tweetben Willy Woo on-chain elemző azt állította, hogy a „jelentős mennyiségű BTC-t birtokló vállalatok piaci részesedést szereztek a spot ETF-ekből, így férve hozzá a BTC-kitettséghez a nyilvános részvénypiacokon”.
Ez a MicroStrategy 2021. február 3. és 4. napján tartott „Bitcoin for Corporations” konferenciája óta még inkább érezhető. Az online szeminárium célja az volt, hogy elmagyarázza a jogi megfontolásokat azon cégek számára, amelyek a Bitcoint integrálni kívánják a vállalkozásukba és a tartalékaikba.
2021 januárjában írtuk a témában: A MicroStrategy még több vállalatot győzne meg a bitcoinvásárlásról
A Michael Saylor vezette MicroStrategy üzletiintelligencia-cég arról ismert, hogy különösen bullish a BTC-vel kapcsolatban. Ők jelenleg közel 6 milliárd dollárnyi kriptoeszközzel rendelkeznek.
December 30-án Saylor cége további 1914 BTC-t vásárolt 94 millió dollár értékben. A cég több mint 2,1 milliárd dolláros nyereségre tett szert a 2020 augusztusi első BTC-vásárlása óta.
Woo hivatkozott az ETF-eken belüli BTC-tartalékokat és a részvénypiacokon keresztül nyilvános tulajdonban lévő vállalati tartalékokat szemléltető grafikonra is.

Szinte mindneki a felhalmozás mellett döntött

Az adatok azt mutatják, hogy a digitálisvaluta-eszközöket kezelő Grayscale vállalat szerezte meg a legnagyobb piaci részesedést, 2021 végére 645.199 BTC-vel rendelkezett. Ez a szélesebb piac 71%-át teszi ki, mivel az összes spot ETF és vállalat állománya együttesen 903.988 BTC-t tett ki a grafikon szerint.

A MicroStrategy a legnagyobb vállalati befektető, bitcoin részesedése 124.391 BTC, amely 5,8 milliárd dollárt ér a BitcoinTreasuries szerint. A második helyen álló Tesla mintegy 43.200 coint tart, amelyek értéke a jelenlegi árfolyamokon nagyjából 2 milliárd dollár.
2020 folyamán az állami vállalatok által birtokolt BTC mennyisége 12 hónap alatt 400%-kal, 3,6 milliárd dollárra ugrott a Cointelegraph jelentése szerint.

Olvastad már? Három ok, amiért PlanB stock-to-flow modellje megbízhatatlan

Forrás: cointelegraph.com


Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!