Notcoin – A Bitcoin és a Telegram szerepének vizsgálata az altcoin zuhanásában

-

A Notcoin (NOT), a Telegram-alapú play-to-earn projekt tokenje, az egyik legsötétebb napját élte át július 4-én a bevezetése óta. Az említett időpontban a NOT árfolyamával 0,011 dolláron kereskedtek a korai órákban.

Az elmúlt 24 órában azonban egy váratlan 18,38%-os csökkenés miatt az árfolyam lejjebb került. A cikkírás idején a Notcoin 0,01035 dolláron cserélt gazdát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az árfolyam ezzel a legalacsonyabb szintre került a bevezetés és a airdrop első hetében tapasztalt eladás óta.

Mi áll a Notcoin zuhanása mögött?

A Notcoin áresésének több oka is van. Az egyik tényező azonban, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül, az a Bitcoin (BTC).

Az elmúlt napokban a csődbe ment Mt.Gox Bitcoin tőzsde azt tervezte, hogy BTC-t oszt szét a hitelezői között.

A cég július 4-én néhány milliárd dollárt mozgatott ki a hideg tárolókból, hogy megkezdhesse a kifizetéseket.

A fejlemény következményeként pánik tört ki a piacon, mivel sok kriptótulajdonos úgy döntött, hogy likvidálja állománya egy részét – köztük a Notcoint is.

Ez a csökkenés ellentétben állt azzal a rajongói hangulattal, amit a projekt a Telegram elfogadásán keresztül felépített. A NOT árfolyamának esése azonban nem ért véget a spot piac oldalán.

A megállapítások szerint a derivatívák piacán zajló tevékenységek is kulcsszerepet játszottak.

Az egyik kulcsfontosságú mutató, amely a Notcoin árfolyamát a korábbi magas szinteken tartotta, az Open Interest (OI) volt.

Ezen írás időpontjában a Notcoin teljes OI-ja a 100 millió dolláros határ alá esett. Az OI a piacon lévő nyitott kontraktusok értékét méri.

Forrás: Santiment

Amikor növekszik, az azt jelenti, hogy a kereskedők több likviditást adnak a piacnak. A csökkenés azonban, mint ahogyan a NOT esetében is történt, a zárt pozíciók növekedését jelenti, mivel úgy tűnik, hogy a kereskedők is kivonják a pénzt.

Ha ez folytatódik, akkor a Notcoin számára nehéz lehet a közelmúltbeli veszteségeinek egy részét eltüntetni.

A másik figyelemre méltó csökkenés, amely a NOT árfolyamának esését táplálta, a Social Volume.

A Social Volume a kriptopénzre vonatkozó szöveges iratok vagy keresések számát követi nyomon.

Ha ez nő, az eszköz ára, legtöbbször megugrik. De a megjelenési időpontban a Social Volume rendkívül alacsony pontra esett vissza.

Így a NOT iránti kereslet sehol sem volt a tapasztalt eladási nyomáshoz képest, ami végül áreséshez vezetett.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

On-chain mutatók

Technikai szempontból megnéztük a NOT/USD 4 órás chartját. Az elemzésünk szerint a Accumulation/Distribution (A/D) vonal 10,38 millióra esett vissza.

notcoin
Forrás: TradingView

Ez azt jelentette, hogy a kriptopénz sok tulajdonosa július 2. óta eladta a tokent. A Bollinger-sávok (BB) vizsgálata növekvő volatilitást mutatott, mivel a sávok kitágultak.

Közben a BB alsó sávjai 0,093 dolláron érintették a Notcoint, ami azt jelezte, hogy a token túladott.

Ha a vételi nyomás ezen a ponton lép működésbe, a NOT coin elindulhat egy olyan mozgást, amely a 0,012 dollár felé viszi.

Ha azonban a szélesebb piac továbbra is félelemben marad, akkor az előrejelzés nem biztos, hogy megvalósul. Ehelyett a Notcoin akár 0,086 dollárig is eshet.

Olvastad már? Mikor emelkedik újra a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!