Nincs még vége a bankválságnak a JPMorgan szerint

-

A JPMorgan befektetési vezetője, Bob Michele egy, a Bloombergnek adott interjúban beszélt a First Republic Bank problémáiról, és elmondta, az elemzőik szerint a bajok akár a teljes bankszektorban elterjedhetnek.

Elmondása alapján egyelőre azt is nehéz megmondani, hogy az adott banknak van problémája, vagy a rendszerrel van baj.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A baj az, hogy valószínűleg mindkét nézőpont igaz. Naivitás lenne azt hinni, hogy kizárólag a First Republic Bank az érintett. A likviditási problémák, amelyekkel szembesültek, meg sem szabadott volna, hogy történjenek, hiszen a bankszektor az egyik legjobban felügyelt, legtőkeerősebb szektor a világon.”

Michele szerint a bankválság hatásainak a továbbterjedését meg kell akadályozni, kezdve azzal, hogy az FRB bankot kell helyretenni elsőként.

Michele úgy véli, a megélhetési költségek növekedése jelentősen hozzájárul a bankok problémáihoz, hiszen a lakosság legrosszabbul kereső 25%-a rákényszerül, hogy a bankban tartott pénzét is kivegye, hogy meg tudja fizetni a szükségleteit.

Ez ahhoz vezetett, hogy az emberek döntő többségének jelenleg kevesebb a pénze, mint a covid előtt volt.

A tisztviselő elmondta, a megoldást sürgősen meg kell találni, mivel a kisebb regionális bankok azok, amelyek a leginkább érintettek, és amelyek a legjobban függnek a Betétbiztosítótól, és a Lakáshitel-banktól, ennek a kettőnek a részvételével jutnak készpénzhez.

Márpedig azt senki sem tudja, hogy ha ez a két program leáll, akkor mi történik.

2022 végén a Signature és a Silvergate bank egyaránt hatalmas hitelt kapott ettől a két szervezettől, összességében 10 illetve 3,6 milliárd dollárnyi összegben.

A pénzügyi közreműködés ellenére mindkét bankot leállították, mikor a betétesek túl sok készpénzt akartak kivenni a számláikról.

Ryan Selkis, a Messari blokklánc-elemző platform ügyvezetője a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a jövőben még több bank dőlhet be, hacsak a kormány be nem ismeri, hogy a Fed pénzpolitikájával van a baj, nem pedig a kriptoiparral.

A Bloomberg március végén cikkezett arról, hogy a pletykák szerint az Államkincstárazt tervezi, hogy minden egyes amerikai bankbetétre kiterjeszti a korlátlan betétbiztosítást, és megszűnteti a jelenlegi 250 ezer dolláros limitet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Szövetségi Betétbiztosító felmérései alapján az Egyesült Államokban az összes bankban, összesen 17,7 billió dollárnyi bankbetétet tartanak nyilván.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin küzd, hogy 30.000 dollár közelében maradjon, eközben pedig…

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!