Nigéria végzetes lépésre szánhatja el magát a bitcoin miatt

-

Egy friss nigériai médiajelentés szerint alapjaiban változna meg a kriptokereskedés az országban, mivel az állami hatóságok drasztikus intézkedést akarnak hozni.

Egyes híradások szerint ráadásul a Nigériai Nemzeti Biztonsági Tanácsadó Hivatala, az NSA a kriptovaluta-kereskedést nemzetbiztonsági aggálynak minősítette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A névtelenséget kérő forrásokra hivatkozó jelentés szerint három fintech startupot, amelyekről ismert, hogy felhasználók közötti kriptopénz adásvételt is lehetővé tesznek, már utasítottak, hogy blokkolják és jelentsék ezeket a tranzakciókat a rendőrségnek.

Tiltás jön, vagy az egész csak hangulatkeltés?

A nigériai hatóságok állítólag így arra készülnek, hogy megtiltják a pénzügyi intézményeknek a peer-to-peer, felhasználók közötti közvetlen kriptovaluta-tranzakciók lebonyolítását.

A kriptokereskedés nigériai betiltásának spekulációja csak hetekkel azután merült fel, hogy a Nigériai Központi Bankot arra kényszerült, hogy nyilvánosan megcáfoljon egy olyan levelet, amely állítólag semmissé tenné a 2021. február 5-én hozott döntést, amely arra kényszerítette a bankokat, hogy zárják ki a kriptoipari vállalkozásokat a banki ökoszisztémából.

Bár ezt a levelet végül csalásnak minősítették, a nigériai kriptoközösség sok tagja úgy vélte, hogy az eset rendkívüli mértékben aláásta az intézményekbe fektetett befektetői bizalmat.

Egyesek azt spekulálták, hogy a CBN szándékosan bocsátotta ki a levelet, hogy felmérje a reakciókat, mielőtt végleges döntést hozna.

Az állam elveszti a kontrollt

Eközben május 3-án röppent fel a hír, hogy az NSA, amely az elmúlt hónapokban tagadhatatlanul nagy befolyást gyakorolt az ország kriptotranzakciókra vonatkozó politikájára, a kriptovaluta-kereskedést nemzetbiztonsági kérdésnek minősítette.

Tosin Eniolorunda, a Moniepoint fintech startup vezérigazgatója szerint ez azt is jelentheti, hogy a nigériai hatóságok fontolgatják a peer-to-peer kriptokereskedés betiltását. Ráadásul nem biztos, hogy a döntés időzítése véletlen.

„Az NSA sok olyan felhasználói fiókot talált, amelyek kriptokereskedelemmel foglalkoztak, és letiltotta ezeket a számlákat. Aggódtak amiatt, hogy a fintech cégek nagyon gyorsak a számlanyitásban, és azt mondták nekünk, hogy hagyjuk abba az új ügyfelek regisztrációját.”

Bár a bevezetési dátumot nem határozták meg, és semmi hivatalosat nem lehet tudni erről, a híradások egy névtelenséget kérő személyt idéznek, aki állítja, hogy a tilalmat hamarosan hivatalosan is bejelentik az országban.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!