Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

-

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett.

Miközben az érték továbbra is pozitív maradt, a csökkenés azt jelezte, hogy a szélesebb piac nem számít arra, hogy az XRP az elkövetkező napokban felfelé mozdul. De miért?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tárgyalás teszi vagy rontja az XRP-t?

Vizsgálódásunk kimutatta, hogy a megítélés egy május 6-ra tervezett figyelemre méltó eseményhez köthető.

Az amerikai SEC várhatóan az említett időpontban válaszol a Ripple jogorvoslattal kapcsolatos ellenkérelmére.

A hétvégén nem érkezett frissítés az üggyel kapcsolatban. Így az XRP a 0,49 dolláros támaszra tudott támaszkodni, és elérte a 0,52 dolláros szintet. A hétfői meghallgatás kimenetelétől függően azonban az árfolyam még változhat.

xrp
Forrás: Santiment

A SEC korábban a bíróság jóváhagyását kérte, hogy a Ripple-t 2 milliárd dollárra bírságolja meg az amerikai értékpapír-törvények megsértése miatt a nyitóbeszédében.

A blokklánc alapú fizetéssel foglalkozó cég azonban ellenezte a kérelmet.

A Ripple szerint 10 millió dollárnál több büntetést nem fizetne. Miközben az ügy továbbra is rendezetlen, a bíró következő döntése jó vagy rossz helyzetbe hozhatja az XRP-t.

Ha a SEC kitart a 10 milliárd dolláros kérés mellett, és a bíró nekik kedvez, az XRP árfolyama zuhanhat. Az elutasítás viszont segíthet a token értékének emelkedésében.

Úgy tűnik azonban, hogy a kereskedők a pozitív kimenetelre fogadnak. Ez látszott a Santiment által szolgáltatott Funding Rate adatokból.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Néhány résztvevő bízik abban, hogy

Az XRP Funding Rate e cikk írásakor 0,008% volt. Ha az érték negatív lett volna, az a medvés fogadások megugrását jelentette volna.

A pozitív mérési adat azonban arra utal, hogy a longok a shortoknak fizetnek díjat azért, hogy nyitva tartsák pozícióikat.

Amennyiben az XRP árfolyama emelkedik, ezek a kereskedők jutalmat kapnának pozícióikért.

A másik lehetőség, hogy a token értékének zuhanása miatt a longok veszteséget szenvednének el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kereskedők bikás hangulata ellenére az on-chain adatok a hálózat növekedésének visszaesését mutatták. A hálózati növekedés az első tranzakciót végrehajtó új címek számát követi.

A mérőszám emelkedése az elfogadás javulására utal. Az XRP esetében tehát a csökkenés azt sugallta, hogy a projekt nem tudott elég vonzerőt gyűjteni.

xrp
Forrás: Santiment

Ha az elfogadottság megtorpan, az XRP iránti kereslet lassú lehet. Mint ilyen, a token nem biztos, hogy nagyobb fellendülést fog tapasztalni.

Amennyiben a hálózat növekedése tovább csökken, a token tulajdonosai is likvidálhatják a birtokuk egy részét.

A Ripple mindeközben nem nyilatkozott a következő lépéseiről, ha a bíró a SEC érvelésével ért egyet.

Bárhogy is alakul, nagy az esélye, hogy az évek óta húzódó per hamarosan véget ér.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Argentína szigorúan szabályozná a Worldcoin működését

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!