New York új villamos áram tarifákkal vonzaná a kriptobányászokat

-

 

New York állam új közüzemi díjakat hagyott jóvá, mellyel célja, hogy további kriptobányász-befektetéseket vonzzon az államba.

Az új keretrendszer szerint azok a kriptobányászok, akik New Yorkba érkeznek, alacsony villamosáram-díjakat élvezhetnek majd, illetve lehetőségük lesz egyéni szerződéseket kötni az áramszolgáltatóval.

New York az új San Fransisco

1849-ben ezer meg ezer aranyásó és bányász jelent meg San Fransisco környékén a nagy aranyláz idején. Legutóbb New York egy másfajta bányászat színhelyévé vált, amely nem kevésbé jövedelmező.

A New York-i alacsony energiadíjaknak köszönhetően a kriptopénzbányászok olyan megszokottá váltak a környéken, hogy az állam kormánya előzőleg kellemetlen betolakodókként kezelte őket, sőt még eltávolítani is megpróbálták őket a városból.

Az alacsony energiadíjak fő oka a környéken jelenlévő rengeteg vízi erőmű megléte. A számos vízi gátra telepített generátor a nemzeti átlagnál 3-szor olcsóbban látja el árammal az állam lakosait. Massena városkában például a lakossági fogyasztók körülbelül 3,9 centet fizetnek egy kilowattóráért, az országos átlag pedig valahol 13 cent körül mozog.

Ezek tehát az okok, ami miatt az energiaéhségéről híres kriptopénzbányászat folyamata annyira profitáló az államban.

Ennek eredményeképp számos bányásztelepet építettek ki a környéken, amely vitákhoz vezetett, illetve válaszlépésre késztette a szabályozókat, hogy kezeljék a folyamatos terjeszkedéseket. Idén márciusban a plattsburgh-i hatóságok 18 hónapos, teljes körű tilalmat rendeltek el a bányásztevékenységek ellen.

Akkor 36 további helyi szabályozóval sikeresen kiharcolták, hogy a bányászok által fizetett díjakat 2,6 centre emeljék kilowattóránként. Az indok az volt, hogy a kimagasló energiafogyasztás nem indokolja az alacsony árakat.

Massena szünetel

Július 12-én az állam szabályozói elfogadtak egy új keretrendszer-javaslatot, amely engedélyezi a massenai közüzemi szolgáltatónak az egyéni szerződéskötést, hogy megvédjék a többi fogyasztót az árak változtatásától. Ennek keretén belül a bányászoknak lehetőségük lesz egyénileg megkötni a fogyasztói szerződést, illetve megállapodni a díjakról.

 

Egy július 12-én megjelent nyilatkozatban New York Állam Közszolgálati Osztályának elnöke, John Rhodes azt mondta:

„Biztosítanunk kell, hogy a vállalkozások ügyfelei tisztességes árat fizessenek az áramszolgáltatásért. Azonban abból adódóan, hogy New York állam számára bőségesen rendelkezésre áll az olcsó villamos áram, lehetőség nyílik a már meglévő ügyfelek szükségleteinek kielégítésére, miközben jut elég a térség gazdaságának fejlesztésére is.”

A BTCManager írta meg, hogy a kriptobányászatra használt elektromosság fokozatosan olyan gonddá válik, amelyek Kínától, Venezuelán keresztül Kanadáig számos szabályozó figyelmét felkeltették. Miközben Venezuela és Kína kormánya amiatt aggódik, hogy ez az egész a fejlődő gazdaság energiapazarlása, addig Kanada a kriptobányászatban egy olyan tevékenységet lát, amely valójában minden felhasználó számára növelné az energiaárakat.

 

Forrás: btcmanager.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!