New York polgármestere pénteken kapja meg első fizetését kriptóban

-

Eric Adams, New York polgármestere korábban azt mondta, hogy az első három fizetését, azaz éves szinten 97.000 dollárt kriptopénzben fogad majd el.
Csütörtökön Eric Adams, New York polgármestere bejelentette, hogy első fizetését bitcoinban (BTC) és etherben (ETH) veszi fel, az összegek pénteken érkeznek meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fizetést nem közvetlenül kriptóként fogják kifizetni, hanem először fiatban, amerikai dollárként adják ki, majd a Coinbase-en átváltják a digitális valutákra.
Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma és különböző állami szintű szabályozások miatt az USA-ban lakó alkalmazottak jellemzően nem kaphatják meg a javadalmazásukat közvetlenül kriptopénzben.
Ez részben azért van így, mert az Internal Revenue Service a dollárban történő bérkifizetéseket jövedelemnek minősíti, míg az olyan tételek, mint a részvényalapú kompenzáció vagy a kriptovaluták, vagyonnak minősülnek.

Adams polgármester a következő nyilatkozatot adta ki a javadalmazással kapcsolatban:

„New York a világ közepe, és azt akarjuk, hogy a kriptopénz és más pénzügyi innovációk központja legyen. Az, hogy az ilyen innováció élvonalába tartozunk, segít munkahelyeket teremteni, javítja a gazdaságunkat, és továbbra is mágnesként vonzza a tehetségeket a világ minden tájáról.”

Matt Fraser, NYC technológiai vezetője hozzátette:

„A polgármester e lépése élenjáró példája annak, hogy a technológián keresztül hogyan adhatunk az embereknek többféle lehetőséget a pénzügyeik kezelésére.”

Olvastad már? A Mastercard a Coinbase-zel építene NFT-platformot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!