Nem lenne jó ötlet megszakítani az USA-Kína kereskedelmi kapcsolatokat

-

Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere elmondta, nagy hiba lenne az USA részéről, ha megszakítaná a kereskedelmi együttműködést Kínával, még akkor is, ha emberi jogi kérdések merülnek fel ez utóbbi esetében.

A Fehér Ház Pénzügyi Bizottságának a keddi meghallgatásán Yellen úgy fogalmazott, hogy az amerikaiaknak is az az érdeke, ha továbbfolyik a kereskedelem a két ország között.

„Egyértelműen vannak olyan aggodalmaink, amelyekkel kezdeni kell valamit, de a kereskedelem leállítása nagy hiba lenne. Katasztrofális.”

Yellen úgy véli, számos árucikk esetében olcsóbb a kínai gyártás, így megfizethetőbb az emberek számára, ezért cserébe viszont Kína is hozzájut amerikai termékekhez, exporthoz, így mindkét fél jól jár.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem minden törvényhozó van viszont ugyanezen a véleményen.

Ann Wagner, a tőkepiaci bizottság elnöke kifejtette, hogy nem csak ajánlott, de egyenesen létfontosságú lenne, hogy amennyire csak lehet, megszakítsák a pénzügyi kereskedelmi kapcsolatokat Kínával, mivel az ország elmondhatatlan mértékben sérti meg az emberi jogokat.

Yellen viszont felhívta rá a figyelmet, hogy már jelenleg is vannak érvényben olyan szankciók, amelyek megtiltják az amerikaiak számára, hogy a jogsértésekben érintett kínai cégekkel felvegyék a kapcsolatot.

Azt is megerősítette, hogy a szakítás nagyon rossz döntés lenne, viszont a kockázatokat érdemes lehet csökkenteni.

Yellen arra bíztatta a törvényhozókat, hogy növeljék a fejlődő országokba kihelyezett hitelek mértékét, hogy így tudják ellensúlyozni Kína növekvő befolyását a harmadik világban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Elmondta, hogy Biden elnöksége alatt a kormány több kezdeményezésben is részt vesz, az IMF, a Nemzetközi Valutaalap, az Inter-American Development Bank, és az African Development Fund közreműködésével, pontosan ebből a célból.

„Ezekben a régiókban a befektetéseinken keresztül tudjuk erősíteni a pozíciónkat, márpedig a globális geopolitikai versenyben most erre van szükség. Ellensúlyoznunk kell a kínai eredetű hitelezést, amely nem átlátható, és nem is fenntartható.”

Olvastad már? Erőtlenné vált volna a Federal Reserve?

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Davdup

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!