Nem lenne jó ötlet megszakítani az USA-Kína kereskedelmi kapcsolatokat

-

Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere elmondta, nagy hiba lenne az USA részéről, ha megszakítaná a kereskedelmi együttműködést Kínával, még akkor is, ha emberi jogi kérdések merülnek fel ez utóbbi esetében.

A Fehér Ház Pénzügyi Bizottságának a keddi meghallgatásán Yellen úgy fogalmazott, hogy az amerikaiaknak is az az érdeke, ha továbbfolyik a kereskedelem a két ország között.

„Egyértelműen vannak olyan aggodalmaink, amelyekkel kezdeni kell valamit, de a kereskedelem leállítása nagy hiba lenne. Katasztrofális.”

Yellen úgy véli, számos árucikk esetében olcsóbb a kínai gyártás, így megfizethetőbb az emberek számára, ezért cserébe viszont Kína is hozzájut amerikai termékekhez, exporthoz, így mindkét fél jól jár.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem minden törvényhozó van viszont ugyanezen a véleményen.

Ann Wagner, a tőkepiaci bizottság elnöke kifejtette, hogy nem csak ajánlott, de egyenesen létfontosságú lenne, hogy amennyire csak lehet, megszakítsák a pénzügyi kereskedelmi kapcsolatokat Kínával, mivel az ország elmondhatatlan mértékben sérti meg az emberi jogokat.

Yellen viszont felhívta rá a figyelmet, hogy már jelenleg is vannak érvényben olyan szankciók, amelyek megtiltják az amerikaiak számára, hogy a jogsértésekben érintett kínai cégekkel felvegyék a kapcsolatot.

Azt is megerősítette, hogy a szakítás nagyon rossz döntés lenne, viszont a kockázatokat érdemes lehet csökkenteni.

Yellen arra bíztatta a törvényhozókat, hogy növeljék a fejlődő országokba kihelyezett hitelek mértékét, hogy így tudják ellensúlyozni Kína növekvő befolyását a harmadik világban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Elmondta, hogy Biden elnöksége alatt a kormány több kezdeményezésben is részt vesz, az IMF, a Nemzetközi Valutaalap, az Inter-American Development Bank, és az African Development Fund közreműködésével, pontosan ebből a célból.

„Ezekben a régiókban a befektetéseinken keresztül tudjuk erősíteni a pozíciónkat, márpedig a globális geopolitikai versenyben most erre van szükség. Ellensúlyoznunk kell a kínai eredetű hitelezést, amely nem átlátható, és nem is fenntartható.”

Olvastad már? Erőtlenné vált volna a Federal Reserve?

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Davdup

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!