Digitális font: a Bloomberg szerint egy lépéssel közelebb a megvalósuláshoz

-

A Rosalind projekt, amelyet az Angliai Bank és a Nemzetközi Kifizetések Bankja szervezett, bejelentette, hogy első fázisa befejeződött.

A tesztelés eredményei alapján úgy tűnik, hogy ez a teljes körű, a brit fonttal kötött központi banki digitális valuta (CBDC) útját nyithatja meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A brit CBDC, a Britcoin jelentős kutatás-fejlesztési mérföldkőt ért el

A Rosalind projekt mögött álló partnerek jelentős előrehaladást értek el az első fázisban.

A Bloomberg beszámolója szerint ez „tovább erősíti az Angliai Bank saját CBDC bevezetésének indokait”.

Az angliai fonttal kötött stablecoin-t a jelentés szerint Britcoin néven hívhatják majd.

A jelentés megerősítette, hogy az állami támogatású stablecoin gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az egyének közötti fizetéseket, valamint segíti a szervezeteket az új pénzügyi termékek bevezetésében és a csalások csökkentésében.

Emellett a jelentés szerzői hangsúlyozták, hogy a CBDC-k eddig nem látott lehetőségeket nyitnak meg különböző piaci szereplők számára, beleértve a bankokat, az e-kereskedelmi szervezeteket és a közszolgáltatásokat is.

Lehetőséget nyújthatnak a pénz „programozhatóságára” – például azt jelenti, hogy az online kereskedőnek történő fizetés automatikusan lezáródik, amikor a vásárló igazolta, hogy a termékeket megfelelően megkapta.

Azonban a projekt még mindig nem élvezi az Egyesült Királyság Kincstára támogatását.

Emellett még nem világos, hogy az Angliai Bank érdekelt-e a Britcoin kutatás következő fázisaiban. A legnagyobb brit vállalkozások versenyeznek a kriptovaluta-kísérletek terén.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A digitális font prototípusai legalább 2020 óta fejlesztés alatt állnak.

2021-ben az Egyesült Államokban működő pénzügyi technológiai óriás, a Ripple bejelentette, hogy csatlakozott a Digitális Font Alapítványhoz.

Az egyik legfejlettebb, kiskereskedelmi felhasználásra szánt GBP-támogatott CBDC prototípusát a Quant platform hajtja.

A Barclays a készpénzes fizetéseknél és az Amazon Egyesült Királyságban a fizetés CBDC-val történő kipróbálásakor használja ezeket a fejlesztéseket.

Olvastad már? Nem lenne jó ötlet megszakítani az USA-Kína kereskedelmi kapcsolatokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!