Digitális font: a Bloomberg szerint egy lépéssel közelebb a megvalósuláshoz

-

A Rosalind projekt, amelyet az Angliai Bank és a Nemzetközi Kifizetések Bankja szervezett, bejelentette, hogy első fázisa befejeződött.

A tesztelés eredményei alapján úgy tűnik, hogy ez a teljes körű, a brit fonttal kötött központi banki digitális valuta (CBDC) útját nyithatja meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A brit CBDC, a Britcoin jelentős kutatás-fejlesztési mérföldkőt ért el

A Rosalind projekt mögött álló partnerek jelentős előrehaladást értek el az első fázisban.

A Bloomberg beszámolója szerint ez „tovább erősíti az Angliai Bank saját CBDC bevezetésének indokait”.

Az angliai fonttal kötött stablecoin-t a jelentés szerint Britcoin néven hívhatják majd.

A jelentés megerősítette, hogy az állami támogatású stablecoin gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az egyének közötti fizetéseket, valamint segíti a szervezeteket az új pénzügyi termékek bevezetésében és a csalások csökkentésében.

Emellett a jelentés szerzői hangsúlyozták, hogy a CBDC-k eddig nem látott lehetőségeket nyitnak meg különböző piaci szereplők számára, beleértve a bankokat, az e-kereskedelmi szervezeteket és a közszolgáltatásokat is.

Lehetőséget nyújthatnak a pénz „programozhatóságára” – például azt jelenti, hogy az online kereskedőnek történő fizetés automatikusan lezáródik, amikor a vásárló igazolta, hogy a termékeket megfelelően megkapta.

Azonban a projekt még mindig nem élvezi az Egyesült Királyság Kincstára támogatását.

Emellett még nem világos, hogy az Angliai Bank érdekelt-e a Britcoin kutatás következő fázisaiban. A legnagyobb brit vállalkozások versenyeznek a kriptovaluta-kísérletek terén.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A digitális font prototípusai legalább 2020 óta fejlesztés alatt állnak.

2021-ben az Egyesült Államokban működő pénzügyi technológiai óriás, a Ripple bejelentette, hogy csatlakozott a Digitális Font Alapítványhoz.

Az egyik legfejlettebb, kiskereskedelmi felhasználásra szánt GBP-támogatott CBDC prototípusát a Quant platform hajtja.

A Barclays a készpénzes fizetéseknél és az Amazon Egyesült Királyságban a fizetés CBDC-val történő kipróbálásakor használja ezeket a fejlesztéseket.

Olvastad már? Nem lenne jó ötlet megszakítani az USA-Kína kereskedelmi kapcsolatokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!