Nem kíméli munkatársait a Gemini kriptotőzsde

-

A Gemini, a Winklevoss ikrek tulajdonában lévő kriptopénz tőzsde további munkatársakat bocsát el.
A jelentések szerint a cég a jelenlegi munkaerő 7%-át bocsátja el, mivel jelentős költségcsökkentési politikát folytat.
Ez már a második elbocsátási hullám a Gemininél, miután a cég kevesebb mint két hónappal ezelőtt elbocsátotta a dolgozói 10%-át.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Gemini további munkatársakat bocsát el

A Gemini, a Winklevoss ikrek által alapított, szabályozott, amerikai székhelyű kriptopénztőzsde a források szerint csökkenti a munkaerő létszámát.
Bár a tőzsde nem tett belső bejelentést erről az elbocsátási körről, becslések szerint a jelenlegi munkaerő 7%-ának mondott fel, vagyis 68 alkalmazott hagyja el a céget.
Az elbocsátási terv mértéke azonban még ennél is nagyobb lehet, a kiszivárgott dokumentumok szerint ugyanis a vállalat további dolgozókat is elbocsáthat, hogy elérje a 800 fős létszámot, ami arra utal, hogy további 150 alkalmazottat engednek el a cél elérése érdekében.
A vállalatnak a kiszivárgáskor 950 alkalmazottja volt. Egy forrás a Techcrunchnak elmondta, hogy ez az intézkedéssorozat a vállalat által alkalmazott „szélsőséges költségcsökkentési” politika eredménye lenne.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Elbocsátások a kriptoökoszisztémában

Nem ez az első eset, hogy a Gemini elbocsátja alkalmazottait a piaci visszaesés során. Kevesebb mint két hónappal ezelőtt a vállalat bejelentette az első elbocsátási hullámot, amely során az alkalmazottak 10%-át küldtél el a cégből.
Akkor a Gemini arról számolt be, hogy csak a küldetése szempontjából kritikus termékekre fog összpontosítani, és továbbra is értékeli, hogy a munkacsapatok mérete megfelel-e az elkövetkező piaci körülményeknek.
Nem a Gemini az egyetlen vállalat, amelyet sújtott a kriptopénzek árfolyamának visszaesése. Más vállalatok, például a Meta, sőt az Apple is bejelentette, hogy a kriptóval kapcsolatos szférákon túlmutató gazdasági visszaesés előrejelzése miatt változtattak a felvételi stratégiájukon.
A Meta nemrég jelentette be, hogy idén jelentősen kevesebb dolgozót vesz fel. Az Apple egy másik vállalat, amely a következő évben lassítani fogja a munkaerő-felvételt és a kiadások növekedését.
A kriptovállalatok jelentősen érintettek. A Coinbase először májusban jelentette be, hogy lassítja a felvételt, majd júniusban arról számolt be, hogy elbocsátja alkalmazottai 18%-át.
A Huobi, egy másik tőzsde, olyan elbocsátásokba kezdhet, amelyek meghaladhatják a 30%-os munkaerőcsökkentést is.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!