Nehéz idők jöhetnek az Ethereum oldalláncaira

-

A Manta Pacific alapítója, Kenny Li egy nemrégiben adott interjújában elmondta, az Ethereum második rétegű protokolljai közül sok nem tud majd lépést tartani a fejlődéssel, és valószínűleg lemaradnak majd a versenyben.

Li úgy véli, a kriptoiparban döntő fontosságú az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság, ez pedig nem minden protokoll esetében igaz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az interjúban az alapító elmondta, a modularitás koncepciója viszont segítséget nyújthat ezen a téren, amikor a blokkláncokon végzett műveleteket komponenseikre bontják le, és ezeket külön hajtják végre, felgyorsítva a folyamatokat, és megkönnyítve a rendszerek közötti integrációt.

Ahogyan Li rávilágított, jelenleg 44 aktív második réteg létezik az Ethereum esetén, amelyeken a teljes lekötött tőke mennyisége eléri a 37,2 milliárd dollárt.

Ethereum
Forrás: l2beat.com

A legnagyobbnak az Arbitrum tekinthető, 14,5 milliárdos letéttel, a moduláris megközelítést alkalmazó protokollok között pedig megtaláljuk a Manta, a Celestia, vagy éppen a Cosmos hálózatát.

Li szerint ez a fajta kialakítás sokkal rugalmasabbnak tekinthető, így lehet, hogy ezzel a megoldással jobbat is létre lehet hozni, mint az Ethereum.

Li úgy fogalmazott, hogy a modularitás kérdése nagyon hasonlít az építőkockás játékokhoz, például a legóhoz, amelyek lehetővé teszik az elemek helyettesítését, cseréjét.

Mások viszont nem értenek egyet ezzel a megközelítéssel, és sokak véleménye szerint a moduláris felépítés valójában nem más, mint egy marketing kitaláció.

Austin Federa, a Solana szóvivője elmondta, nem mindig érdemes túlságosan leegyszerűsíteni a blokkláncok szerkezeti felépítését, mivel ilyen esetekben alapvető funkciók is sérülhetnek.

Nézetei szerint a blokkláncok fejlesztése során elkerülhetetlenek a kompromisszumok, és ezért sokkal óvatosabb megközelítésre van szükség.

Li szerint a múltban már voltak próbálkozások a nagy hálózatok fejlesztésére, de egy bizonyos megoldás néha nem felel meg mindenkinek.

Az Ethereum esetében van rá lehetőség, hogy a fejlesztők gyorsan vezessenek be különböző újításokat, ha a felhasználói igények megváltoznak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Federa viszont úgy fogalmazott, hogy bár a modularitás vonzó lehet számos esetben, ahol a rugalmasság fontos, az úgynevezett monolitikus kialakítású hálózatok lényegesen egyszerűbbek, és sok felhasználási mód esetén sokkal hatékonyabbak.

A blokklánc-ipar folyamatosan fejlődik, és a haladás során meg kell találni az egyensúlyt az innováció, és a megbízhatóság között.

Jelenleg még nyitott kérdés, hogy a jövőben vajon szélesebb körben elterjed-e a moduláris megközelítés.


Olvastad már? A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!