Nayib Bukele győzött Salvadorban – törvényes fizetőeszköz marad a bitcoin

-

Salvador Bitcoin-párti elnöke, Nayib Bukele februárban elsöprő győzelemmel esküdött fel újabb ötéves elnöki ciklusra – ez az esemény a Bitcoinhoz való pozitív hozzáállása miatt nagy izgalmat váltott ki a kriptoiparban.

„Bukele a Proof of Work – egészségünkre további 5 évre. Isten áldja Salvadort” – jelentette ki Cory Bates kriptokommentátor egy június 1-jei posztban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Pontosan ma 5 évvel ezelőtt Nayib Bukele letette a hivatali esküt, és ezzel Salvador elnöke lett. Azóta az ország a világ élvonalába tartozik – a szabadság, a biztonság és az innováció világítótornya. Az 1. Bitcoin-elnök” – tette hozzá Pete Rizzo kriptokommentátor.

Forrás: X

Június 1-jén a San Salvador-i Nemzeti Palotában került sor a beiktatási ünnepségre. Bukele megismételte, hogy vezetése alatt a bűnözés jelentősen csökkent az országban a bűnbandák elleni nagyszabású fellépést követően.

„Két év alatt megfordítottunk egy olyan helyzetet, amely több mint fél évszázada megoldatlan volt – több mint 70.000 terrorista ellenőrizte az országot, akik több áldozatot szedtek, mint a fegyveres konfliktus” – mondta Bukele.

Miközben a bűnözés elleni küzdelem érdekében tett erőfeszítéseiért a polgárok támogatásuk felől biztosították, a globális kriptoipar szemében is sokat fejlődött a bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadásáról szóló döntésével.

2021 szeptemberében Salvador lett az első ország a világon, amely törvényes fizetőeszközként fogadta el a bitcoint, a Bitcoin-törvény hatályba lépését követően.

A Reuters 2021 júliusában végzett felmérése szerint azonban a salvadoriak több mint háromnegyede kezdetben még szkeptikus volt.

Nayib Bukele elsöprő győzelmet aratott a legutóbbi választáson

Február 20-án derült ki, hogy az Új Ötletek párt a 60 képviselői helyből 54-et szerzett meg a törvényhozásban, ami biztosítja Bukele számára a politikai eszközöket az ország további vezetéséhez.

Az eredmények a február 4-i országos választásokon születtek. Február 5-én Bukele még a hivatalos eredmények közzététele előtt győzelmet hirdetett, bár akkor még 54 helyett 58 mandátumról beszélt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közelmúltban a jelentések szerint Argentína követheti Salvador megközelítését a bitcoin és más kriptovaluták fizetőeszközként való bevezetését illetően.

Május 27-én több sajtóforrás is azt állította, hogy az argentin értékpapír-szabályozó hatóság, a Nemzeti Értékpapír Bizottság (CNV) találkozót tartott Salvador Digitális Eszközök Nemzeti Bizottságával (CNAD), hogy a két országban a kriptó elfogadásával és szabályozásával foglalkozzanak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Negatív hatással lehet az árfolyamra a spot ethereum ETF-ek bevezetése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!