Napi tőzsdemustra

Napi tőzsdemustra 02.22

BTC, a tegnap esti kínlódásnak tűnő mozgásnál, kiírtam a Facebook poszt alá, hogy szerintem ennyi volt, azóta viszont se ez nem került megerősítésre, se az ellenkezője, habár a gyenge 30$-os erősödést sikerült bemutatni, de a jelenlegi gyertya, ezt is igyekszik semmissé tenni.
A tegnapi körképben úgy gondoltam, először visszatérünk a piros csatorna támaszára, ez meg is történt 3,906$-os érintéssel, majd ebből megindulunk felfelé és a piros ellenállásról vissza-teszteljük a 4,000$-os szintet!

Ez a határozott emelkedés, jelenleg még várat magára, viszont még egy-két piros támasz érintés és akkor lesz a csökkenő irányú nyomás, hogy visszább kell lépni egy lépcsőfokkal. Ha szerencsénk van, ez a visszalépés a kék 3,966$-os támasz, nagyobb igények esetén a fekete támasz 3,730$ környékére érkezik meg, ami még mindig nem egy túlzás, ha a fibo szinteket nézzük, illetve azt hogy 18.-ai határozott emelkedést követően, elmaradt a fekete ellenállás vissza-tesztelése, és végül itt van még a 200-as mozgóátlag, ami tempótól függően 3,780$ körüli eléréssel!
Tehát ahogy látjuk, csökken irányba van jó néhány indok, ami egy csökkenő mozgás esetén, magyarázatként elő lehet húzni a kalapból, de először maradjunk a pozitív megoldás mellett!
Tegyük fel hogy a piros támaszról sikerült az ellenállásra eljutni, majd vissza-tesztelni a kék oldalazás felső szintjét, ennek sikere esetén célként, a kék ellenállás és a piros emelkedő támasz által kirajzolt háromszög mélységét figyelembe véve, egy újabb határozott emelkedést lehetne megvalósítani, ami ha megkapja a megfelelő háttértámogatást, akár akkorára is nőhet, mint a 8.-ai vagy a 18.-ai 3-400$-os elmozdulásnál!

Napos: a piros színnel bekarikázott mozgáshoz hasonló történés a 8.-ai kiugrás után elmaradt, viszont most ismét e miatt kell izgulni, mivel a 18.-ai kiugrásszerű emelkedést követően hasonló 3 nap van a hátunk mögött, ami akár már a mai napon benyújthat egy visszalépési igényt. Ez a csökkenés, az RSI csík kék támassza alatt, de főleg a felső zónából kilépést követően kezdhet bedurvulni.
Figyelve a tegnap említett Ribbon indikátor mozgását, azt láthatjuk, hogy a sárga 20 napos átlag, igyekszik felfelé áttörni a többi szintet és már csak 2, az 50-es és 55-ös átlag várakozik átlépésre, tehát elvileg ennek azt kellene jelezni, hogy az utóbbi hetek néhány 100$-os utóbbi erősödései, sikerre vezethetik az árat, amit ugyebár minimálisan 5k fölött tudnánk elfogadhatónak nevezni!


Külön nem térek ki a hetes mozgás boncolgatására, de ha megnézzük a hetes chart 4,000$ magasságában húzódó piros ellenállását, annak közelében maradás, lehet igény arra, hogy ezt a hónapot egy fájdalmas oldalazással húzzuk ki a jelenlegi szinten, vagy egy sokkal hatékonyabb és talán könnyebb megoldást választva, érkezünk meg a 4,400$-os magasságba, majd ezt követően szintén a hetes gyertyához igazítva teszteljük vissza 4,000$-s szintet! Ez viszont nagyon elmarad a februári 6k-s magasságába várt szinttől, ami az egy-két hónapon belüli pozitív megoldást hátráltatja, tehát ha így nézzük, akkor ez megerősítheti a 2015-ös mozgásnál is látható, év végi megoldás megszületését!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart tegnapi gyertyája, nem azt a pozitív képet mutatja, mint a december 20. környéki hasonló jelentésbe zuhanást követően. Viszont ennél a visszaesésnél is az a nagy mákunk, hogy a macik oldalán ennél sokkal rosszabb szituáció alakult ki!
Tehát ha a bikáknak nem akadnak ugyanolyan rossz 20 ezres magasságba kerülni, most kell összekapják napokat, és ha a hónapot ár tekintetében, egy olyan magasságba tudnák feltornázni, akkor megérdemelnék a pihenőt, ebben az esetben nyugodtan elengedhetnék magukat, erőt gyűjtve a következő hegymenethez!
A shorts oldalon, mint már említettem, a macik sincsenek valami kirobbanó állapotban, ezt viszont a bikák valamiért nem ismerik fel vagy nem akarják felismerni, de ezzel sokáig nem lehet kielégíteni, a haszonnal shortra vágyók igényeit.

Short chart:

Long chart:

Hetes gyertyával nem nagyon, sőt egyáltalán nem lehetünk megelégedve, mivel a gyertyának nem sikerült átlépni a kék ellenállást, és a kialakult Doji gyertya, továbbra is nyitva hagyta a bizonytalanság kapuját! Az RSI csíkra bejelölt értékek, a kereszt utáni teljesítményt mutatják, itt főleg annak van jelentősége, ami az alsó zónából történet fordulat után következik, viszont ahogy látjuk a decemberi kereszt után, csak 800$-os pluszt jelentett, ezt kellene még kiegészíteni egy 1,200$-os a január végi keresztet követően, ami mivel nem az alsó zónából indult, így a 800$-os kiegészítésének számít!


Amit múlt héten elmulasztottunk, tehát a piros ellenállás elérését, jobb esetben átlépését, azt az előttünk álló héten kellene bepótolni, ha ez a küldetés sikeres lesz, csak akkor állhátunk hozzá pozitívan a folytatáshoz, aminek feladata 6k magasságában az 50-es mozgóátlag elérése!

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

Szerző: Kövesi Károly

Szerkesztette: Mészáros András

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírlevelekre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunk a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.