Nagyot nőtt a spanyol ingatlanpiac, és egyre többen fizetnének kriptóval

-

Spanyolországban, ahogyan Európa többi részén is, a befektetők egyre nagyobb arányban lépnek ki a rizikósabb eszközosztályokból, a kevésbé kockázatosak kedvéért.
A hivatalos adatok alapján az ingatlanbefektetés például 400%-kal nőtt november óta, az emberek anélkül is megveszik a házakat, hogy akár csak egyetlen bejárást is megejtenének. Egyre többen pedig kriptopénzzel fizetnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A növekvő infláció, és a megélhetési költségek emelkedése miatt a kontinens gazdasági helyrerázódása egyelőre még nem teljesen eldöntött kérdés.
Nem csoda hát, hogy az Europa Press számaiból az látszik, kevesebb, mint fél év alatt többszörösére nőtt az ingatlanpiac forgalma.
Számos befektető a tőkét a részvénypiacról, vagy éppen a kriptopénzekből irányítja át. Rebeca Pérez, egy bérleti befektetési társaság, az Inviertis ügyvezetője szerint a trend egyértelmű.

„A befektetők kiszállnak szinte mindenből, hogy az ingatlanpiacon őrizzék meg a vagyonukat. Ez a helyzet még tovább fokozódott az ukrajnai invázió kezdete óta.”

Új fényben ragyog a kriptó

Pérez úgy véli, az ingatlanpiac hagyományosan sokkal megbízhatóbbnak, kockázatmentesebbnek van tekintve a befektetők által, mint a volatilis részvény- vagy éppen a kriptopiac.
A megnövekedett likviditás ráadásul lehetővé teszi, hogy az adásvételhez gyorsabban egymásra találjanak a résztvevők.
Ez lehet az oka, hogy egyre több befektető fizet kriptopénzekkel, hiszen ezek lehetővé teszik a közvetlen elszámolást, bármiféle bank közreműködése nélkül.
Pérez szerint pedig ez a funkció kifejezetten vonzó a befektetők egy része számára.

„Ezzel egy rizikós befektetést lehet egy alacsony kockázatúvá átkonvertálni. Ráadásul, ha valaki régebben, például 2012 táján kezdett el kriptopénzekkel foglalkozni, egy akkori 200 dolláros vásárlás mára egy ház árát jelenti.”

Természetesen vannak még nyitott kérdések, amelyeket rendezni kell az ilyen típusú tranzakciók tömegessé válása előtt.
Meg kell tudni állapítani az adóterheket, vagy éppen meghatározni az árat a bitcoinban úgy, hogy közben annak hatalmas a volatilitása.

Az ilyen típusú ingatlanügyletek mára amúgy sokkal hétköznapibbá váltak Latin-amerikában, ahol már számos ingatlant vásároltak meg kriptó segítségével, és az ingatlanügynökségek számára sem okoz ez gondot.

Olvastad már? Hamarosan indul a VizslaSwap – az első magyar decentralizált tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!