Nagyot esett a bitcoin-bányászok bevétele

-

A bitcoin bányászat napi bevétele átlagosan 3 millió dollár alá esett, holott 2024 első négy hónapjában ennél lényegesen többet kerestek az iparág szereplői. Sokan úgy vélik, ez a felezés hatásainak tulajdonítható.

A bitcoin felezési mechanizmusát úgy tervezték, hogy egyre jobban lelassítsa a bitcoin kibocsátását az évtizedek során, míg végül a teljes készlet forgalomba nem kerül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 2024 áprilisi felezés a bányászatért járó jutalmat 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkentette, így jelenleg feleannyi bevételt szereznek a bányászok, mint idén áprilisig.

Fele a blokkjutalom, fele a bevétel

Bár a felezés és a Bitcoin Runes bevezetése körüli kezdeti felhajtás ideiglenesen fenntartotta a bányászok napi bevétele, májusban már erős csökkenést regisztráltak.

Május 1-jén a blokkjutalmakból és tranzakciós díjakból származó összes bevétel új mélypontra, 26,3 millió dollárra esett, azaz átlagosan napi 3 millió dollár alá.

Ezzel szemben a bányászok a felezés előtt naponta átlagosan 6 millió dollárt kerestek a Blockchain.com adatai alapján.

bitcoin
Forrás: blockchain.com

Májusban is hasonló mintázatok figyelhetők meg, ami a bitcoin bányászati bevételeinek új normájára utal.

A szakértők szerint véletlenül történt így, de a bányászati bevételek április 20-án tetőztek, amikor a Bitcoin történetében először meghaladta a 107 millió dollárt a napi bevétel, ez rekordot jelent.

A bányászok közül sokan felkészülve várták a felezést

A jelentős csökkenésre számítva a bányászok világszerte átgondolták a stratégiájukat, hogy a következő felezési ciklusban is nyereségesek maradjanak.

Ellenkező esetben a bányászoknak kizárólag a bitcoin magas piaci értékére kellene támaszkodniuk a működésük fenntartásához, amely nem biztos, hogy elegendő.

A CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju a közösségi médiában osztotta meg, hogy a bitcoinnak 80.000 dollár fölé kellene emelkednie ahhoz, hogy a jelenlegi körülmények között a felezés utáni bányászat nyereséges maradjon.

A legtöbb bányász azonban proaktív lépéseket tett az eszközpark frissítése terén, a hosszú távú működési költségek csökkentése érdekében, miközben versenyképes maradtak.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Fejleszteni, vagy lemaradni a versenyben?

A részvénytársaságként működő bányászati cég, a Bitfarms 240 millió dollárt fordított hashrátájának megháromszorozására.

A cég pénzügyi igazgatója, Jeffrey Lucas úgy fogalmazott, hogy a cég mindenképpen meg akarta oldani, hogy 88 000 új, nagy hatékonyságú bányászgépet tudjon beszerezni.

„A flottafrissítés a felezés közepette méretgazdaságosságot és nyereséget biztosít a Bitfarms számára. Ez egy jelentős mérföldkő, amely megháromszorozza a hashrátánkat 21 EH/s-ra, 83%-kal 440 megawattra (MW) növeli a működési kapacitásunkat, és 40%-kal 21 w/TH-ra javítja a gépparkunk hatékonyságát.”

Az új géppark üzembe állítása ellenére a Bitfarms áprilisban a legalacsonyabb havi bevételét, 269 bitcoint regisztrált, az elmúlt két év legalacsonyabb értékét.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Tíz év után aktiválódott egy Satoshi-korszakbeli Bitcoin-cím

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!