Nagy szerepe lehet a bitcoinnak a környezetvédelemben

-

A KPMG, a világ egyik legnagyobb jogi cége nemrégiben adott ki egy publikációt, amelyben a bitcoin-bányászat helyzetét is körüljárták.

Ahogyan az elemzők is rávilágítanak az ismert tényre, a bányászok a lehető legolcsóbb energiát keresik, ezek pedig a megújulók, a nap-, a szél-, és a vízenergia, így a világ félreeső helyeire is új technológiákat szállíthatnak, ha odaköltöztetik a létesítményeiket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bányászathoz felhasznált számítási kapacitás rugalmasan növelhető vagy csökkenthető, így a nagy bányászok ki tudják egyensúlyozni a lakossági áramhálózatokon fellépő csúcsokat vagy lecsökkent igényeket.

Az Uri nevű téli vihar során, még 2021-ben a texasi bányászok képesek voltak arra, hogy a létesítmények visszafogásával nagyjából 1500 megawatt teljesítményt bocsássanak a hálózat, a lakosság rendelkezésére, amelyre szükségük volt a mínusz 14 fokot is elérő hidegben.”

A jelentésben arra is kitérnek, hogy már most számtalan esetben megoldott, hogy a bányászat során keletkező hőt fűtésre használják fel lakóépületek, irodák, vagy éppen üvegházak esetében, amelyeket mindenképpen fűteni kell.

Így a keletkezett hő nem vész kárba, és a fűtéshez nincs szükség arra, hogy további energiát nyerjenek, esetleg környezetszennyező módon.

A KPMG külön kitér arra is, hogy már létezik a technológia, például a Crusoe Energy kezelésében, amely moduláris elrendezésben telepít le bányászlétesítményeket a gáz- és olajmezőkre, hogy a kényszerűen kiengedett földgázt ne a légkörbe bocsássák ki, hanem bányagépeket működtessenek azokkal.

Más startupok a hulladéklerakókban keletkező biogázt gyűjtik be és konvertálják elektromos árammá, így gátolva meg, hogy a metán a légkörbe jusson.

bitcoin
Forrás: a KPMG

A KPMG becslései szerint az USA és Kanada területén működő olajmezők önmagukban elegendőek lennének ahhoz, hogy a kieresztett gáz begyűjtésével a teljes Bitcoin hálózatot működtetni lehessen.

A hulladéklerakók esetében pedig a jelenlegi adatok szerint az USA metán-kibocsátásának a 14%-a ilyen helyről származik, így ennek a feladatnak a megoldása jelentős mértékben csökkentené a világgazdaság szénlábnyomát.

Az elemzők javaslata alapján a bányászoknak sokkal szorosabban kellene együttműködni az energiaszolgáltatókkal, az infrastruktúra fenntartóival, valamint az olajtermelő vállalkozásokkal és a hulladéklerakók üzemeltetőivel.

Az erőfeszítések eredményeképpen a bányászati szektor egyszerűbben tudja tisztábbá tenni a működését, és új technológiákat bevezetni.

A bitcoin bányászata már többször vezetett nagy vitákhoz a környezetvédelmi aggályok miatt, de ahogyan a KPMG is kiemeli, a létesítmények gondos üzemeltetésével és a lakossági áramhálózat kiegyenlítésével a bányászok egyensúlyozni tudják a környezetterhelésüket.

Ahogyan az elemzők megfogalmazzák, a bányászok nagy szerepet játszhatnak a szénsemlegesség elérésében, a vállalkozásoknak viszont ehhez nem elég csak elköteleződni, de aktívan felelősséget is kell vállalniuk magukért.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felhasznált energia forrásának a nyilvánosságra hozásával, a fenntarthatósági stratégiák alkalmazásával a szektor tovább öregbítheti a hírnevét, és biztosíthatják, hogy a bányászati ökoszisztéma is célul tűzte ki a szénlábnyom csökkentését.


Olvastad már? Az eToro jogi ostrom alatt Ausztráliában

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!