Nagy eladásba kezdtek a bitcoin bányászok

-

Egyetlen nap alatt 10 ezer bitcoin adtak el a bányászok, alaposan lecsökkentve a tartalékaik mértékét.

Egy éve láttunk utoljára ekkora eladást, közel 450 millió dollár értékben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az adatokat a CryptoQuant, egy elemzőplatform osztotta meg a közösségi médiában, elmondva, hogy összesen 10233 bitcoin lett kiutalva a bányászok tárcáiból január 17-én.

A bányászok hagyományosan felhalmozási és értékesítési fázisokban gondolkodnak, az aktuális árfolyamtól függően.

A Bitfinex legutóbbi jelentése alapján tudhatjuk, hogy a bányászok 2023 közepén kezdtek nagyobb mértékben felhalmozni, mikor mind az árfolyam, mind a nyereségesség viszonylag alacsonynak számított.

Aki csak tehette, megtartotta a coinjait, ha máshogyan is fedezni lehetett a működési költségeket.

Az utóbbi hónapokban viszont nagyot nőtt az árfolyam, így a lehetséges profit is, így a bányászok értékesíteni kezdték a készleteiket.

A bányászok a működési költségek miatt adnak el, így próbálnak úgy időzíteni, hogy a lehető legmagasabb árakat tudják elkapni egy rali során, hogy megfelelő mennyiségű készpénzhez jussanak.

Az adatokból látszik, hogy a bányászokhoz köthető tárcákban lévő mennyiség kifejezetten alacsony, 1,83 millió coin van náluk.

Ezt a szintet utoljára 2021 júliusában láthattuk. Ez persze csak viszonylag számít alacsonybank, mivel a jelenlegi árfolyamon nagyjából 78 milliárd dollárt jelent.

Az előző 12 hónapos periódus során a bányászok készlete 22800 bitcoinnal csökkent, de a tartalékok mértéke összességében stabilnak mondható 2021 eleje óta.

Január közepén a CryptoQuant osztotta meg, hogy kisebb felugrást észlelt az MPI indikátorban, amely kifejezetten a bányászati aktivitást figyeli, és ebből arra következtettek, hogy egy nagyobb eladás közeledhet.

Ez az indikátor az éves kiutalási mértéket veti össze a rövid távúval, mint a mozgóátlagokat, és ez előre jelezte a bányászok eladásait.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A legnagyobb bányászok, mint amilyen például a Riot, a TeraWulf, vagy a CleanSparks jó helyzetben vannak, hogy kezelni tudják a tavasszal érkező felezés hatására bekövetkező változásokat, hiszen a költségek nem változnak, a bányászott bitcoin viszont csak a fele lesz a jelenleginek.

A hálózat teljes hashrátája jelenleg 400 terahas körül mozog, számos amerikai bányász viszont leállította a gépparkját, hogy a Texas államban tapasztalható extrém hideg miatt az általuk fel nem használt többletenergiát inkább a villamos hálózatba táplálják, biztosítva a lakossági szolgáltatások zavartalanságát.

Olvastad már? A 3+1 legjobb kripto, amelyeknek igenis helye van a 2024-es portfóliódban

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!