MtGox tőzsdéhez köthető bitcoinok lendültek mozgásba

-

Egy hét éve alvó MtGox tőzsdéhez köthető bitcoin-tárcából nemrégiben coinokat utaltak ki.

Az elmúlt napokban összesen 10000 BTC, 165 millió dollárnyi kriptopénz lett átküldve tőzsdékre és privát tárcákba a BTC-e tőzsdéhez tartozó bitcoin-címről, amelyen már hét éve nem tapasztaltak mozgást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Chainalysis beszámolója szerint ez az utalás 2018 óta a legnagyobb a BTC-e tranzakciói között.

A BTC-e tőzsde, és annak utóda, a WEX még október végén kisebb összegeket küldött egy orosz kriptofizetési szolgáltató tárcáiba, a Webmoney címeire.

Az elemzők szerint ezek teszt-tranzakcióként működtek, és ezekből aztán november elején ismét láthattunk néhányat.

mtgox
Forrás: blog.chainalysis.com

Jelenleg 9950 BTC ismeretlen, vélhetően privát tárcákban van, a fennmaradó coinok pedig két nagy tőzsdéhez kerültek beutalásra, összesen négy címre.

A Cryptoquant elemzőcég alapítója, Ki Young Ju elmondta, a vizsgálataik alapján elmondható, hogy a tárca tartalmának a 0,6%-a kötött ki a tőzsdéken, ahol vélhetően az eladási oldalt fogja majd erősíteni.

Ju egy tweetben azt is megosztotta, hogy a tranzakciós történet alapján ezek a coinok hét éven keresztül várakoztak az adott tárcában.

65 BTC a HitBTC tőzsdéhez került, így a platform hivatalos értesítést is kapott, hogy a gyanús forrásból érkező kriptopénzt foglalja le, és a kapcsolódó felhasználói fiókot függessze fel.

A MtGox egy japán kriptotőzsde volt, amely egy időben a világ összes bitcoin-tranzakciójának a 70%-át bonyolította.

2014-ben egy hekkertámadás következtében sok ezer BTC tűnt el tőlük, ennek következtében pedig csődbe is ment a tőzsde.

Kapcsolodó MtGox hírek

A BTC-e egy USA-ban működő kriptotőzsdeként működött, a weboldalát viszont letiltották, az eszközeit pedig zárolták a szövetségi hatóságok, mivel 2017-ben gyanúba keveredtek, hogy pénzmosásban segédkeznek, többek között a MtGox tőzsdéről ellopott coinok esetében is.

A Chainalysis számaiból látszik, hogy a leállás pillanatában a BTC-e tőzsde jelentős mennyiségű bitcoint kezelt, és 2018 áprilisában ebből 30000 coint egyelőre ismeretlen címekre küldött ki.

A tőzsde alapítói próbáltak névtelenek maradni, de a hatóságok azonosították Alexander Vinniket, aki a gyanú szerint az üzemeltető volt, és aki emiatt jogi tárgyalásokon töltötte az elmúlt öt évet.

A WizSecurity egyik 2017-es jelenéséből kiderül, hogy a BTC-e tőzsde, és Vinnik vélhetően közvetlen kapcsolatba hozhatók a MtGox tőzsde meghekkelésével, a felhasználói pénzek ellopásával, és ők a felelősek a tőzsde kereskedésének a felfüggesztésével, és a későbbi csődjével.


Olvastad már? Az Ethereum ára mozgásban van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!