A streaming óriások az FTX Saga filmes jogaiért küzdenek

-

Az FTX összeomlása után a történet olyan, mintha egy kitaláción és kitalált karaktereken alapuló pénzügyi thrillerből származna.

A történet és a mögötte álló emberek azonban nagyon is valóságosak, és a mai streamingóriások, mint az Amazon, az Apple és a Netflix versengenek azért, hogy megszerezzék az FTX-történet elmesélésének jogait.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az FTX felemelkedésének és bukásának „többszörös” filmes adaptációja készül. Számos hír szerint Michael Lewis regényíró és pénzügyi újságíró egy könyvön dolgozik az FTX-sagáról.

Állítólag Lewis több hónapot töltött az FTX egykori vezérigazgatójával, Sam Bankman-Frieddel (SBF), mielőtt a tőzsde összeomlott volna.

A Hollywood Reporter szerint „több projekt [van] készülőben a kriptotőzsde felemelkedéséről és bukásáról”. Lewis a pénzügyi thrillerek megalkotásáról is ismert, hiszen ő írta a „Moneyball”, a „The Big Short” és a „Flash Boys” című népszerű történeteket.

A The Hollywood Reporter munkatársa, Mia Galuppo részletezi, hogy az Apple nyerheti el Lewis FTX-ről szóló történetének jogait, mivel Galuppo jelentése szerint „a források az Apple-lel kötött üzletet a hét számjegyű összeg közepére teszik”.

Galuppo azt is elmondja, hogy Graham Moore filmrendező dolgozik az FTX történetének adaptációján, az XTR filmstúdió pedig már a Bahamákon forgat egy nem fikciós dokumentumfilmet az FTX-ről és az SBF-ről.

A The Information című technológiai kiadvány azt is elárulta, hogy a Vice Media egy dokumentumfilmen dolgozik az FTX fiaskóról.

A Techcrunch riportere, Ivan Mehta november 24-én kifejtette, hogy az Amazon egy tévésorozaton dolgozik a Russo testvérekkel, akik a Marvel-filmek ismert készítői.

Russóék a készülő tévéfilmsorozatról beszéltek, és elmondták, hogy a történet elég sok mindent tartalmaz.

„Ez az egyik legpofátlanabb csalás, amit valaha elkövettek. Számos ágazatot érint – a hírességeket, a politikát, a tudományos életet, a technológiát, a bűnözést, a szexet, a drogokat és a modern pénzügyek jövőjét” – mondták Russóék a Techcrunchnak.

„Mindennek a középpontjában egy rendkívül titokzatos figura áll, összetett és potenciálisan veszélyes motivációkkal. Szeretnénk megérteni, hogy miért.”


Olvastad már? MtGox tőzsdéhez köthető bitcoinok lendültek mozgásba

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!