Mostantól euróért is vásárolható bitcoin a Binance platformján

-

A Binance kriptováltó megerősítette, hogy hat kriptopénz esetében euró ellenében történő kereskedést tesz lehetővé a platform legutóbbi terjeszkedése keretein belül.
Egy január 3-án közzétett blogbejegyzésben a váltó megerősítette, hogy az euró párokkal való kereskedés még aznap elindul.
A felhasználóknak így magyar idő szerint péntek 9:00 órától lehetőségük nyílt arra, hogy euróval kereskedjenek bitcoinnal, etherrel, XRP-vel és binance coinnal szemben.

Ezenfelül két stabilcoin is bekerült a kínálatba: a tether és a saját, amerikai dollárral fedezett Binance USD szintén szerepel az eurórért kereskedhető tokenek listáján.

Euró, nem csak a Binance Jersey-n

A lépést azt követően tették meg, hogy múlt év novemberében már lehetséges volt euróalapú betéteket és pénzkivonásokat kezelni. Ez olyan más valuták felvételével járt együtt, mint az orosz rubel, az ukrán hrivnya vagy a kazah tenge.
A váltó valójában már 2019 januárjában bevezette az EUR kereskedési párokat, igaz, ez a lehetőség csak Binance Jersey leányvállalata számára volt elérhető.
Az új fejlesztéssel a fiat valuta már a Binance fő platformján is elérhetővé vált. Az „euróbuliból” így csak az amerikai partner, a Binance US maradt ki.

Forrás: Binance

CZ „180+” fiat valutát ígér

A szabályozói környezet kihívásokkal teli, hiszen a Binance-nek különféle joghatóságokban másképp kell eljárnia az ország lakosaival szemben. Ettől függetlenül a vezetők továbbra is izgatottak a jövőt illetően.
Egy másik, január 2-án közzétett bejegyzésben a sokak által csak CZ-ként ismert Changpeng Zhao, vezérigazgató, üdvözölte az új évet, 2019-et pedig alapító évként jellemezte.

„2020-ban az az egyik kulcsfontosságú célunk, hogy eljuttassuk a kriptót a tömegeknek. Hogy így tegyünk, célunk, hogy 180+ fiat pénznemben tegyük elérhetővé a fiat-to-crypto kereskedést” – írta a vállalat elkövetkező 12 hónapot illető fiat terveivel kapcsolatban.

Mindez természetesen azt jelenti, hogy a platform magyar felhasználóinak is van okuk örömre, hiszen a 180 fiat valuta között minden bizonnyal a forint is helyet kap majd.
CZ hozzátette, hogy a Binance felvásárlási ütemterve két olyan szereplőt is érint, akik „jelentős hatással” vannak az ágazatra.

Olvastad már? Hogyan kereskedj biztonságosan tőkeáttétellel? Bexplus-útmutató

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!