Bitcoin: a múltbéli adatok alapján nyár elején jöhet az emelkedés

-

A bitcoin hosszú ideje majdnem állandó árfolyamon mozog, a múltbéli adatok azonban egyre több mintákat fednek fel. 2019-ben, március és július között jelentős, felfelé mutató fluktuációnak lehettünk tanúi.

A bitcoin árfolyamának változásai ciklikusságot mutatnak

A múlt eseményei nem garantálják a jövő eredményeit, mégis egy lehetséges bullish mozgásra utalnak. A bitcoin gyakran mozog ciklikusan, akárcsak az apály és a dagály.
A határidős piacok kiterjedése 2019-ben újabb réteget adott hozzá a BTC jövőjének fejlődéséhez, kölcsönhatást keltve ezzel a bullish és bearish hozzáállás között.


2020 közepére eszerint bika ciklusra számíthatunk, ha arra támaszkodunk, a kriptopénz milyen szépen visszahúzódott 2019 utolsó negyedévében. Az előrejelzések szerint ebben a hónapban várható az árfolyam legmélyebb gödre.
A bitcoin árfolyama viszonylag volatilis ciklusokat futott az elmúlt napokban, amikor 7000 dollár alá csökkent, majd visszatért 7380 dollárra. A jelenlegi forgatókönyv egy újabb, 6000 dollár felé közelítő csökkenés kockázatát vetíti előre, ugyanakkor az sem kizárt, hogy újra elérjük a 8000 dolláros szintet.
A bitcoin árfluktuációi szűk sávon belül történnek, amely nem zárja ki egy lehetséges, alsóbb szintekre történő kapitulációt.


A március és július közötti periódusra szintén nagy hatással lehet az elkövetkező blokkjutalom-feleződés, amely az eddigi számítások szerint május 15-e körül valósul meg. Ez az esemény jelentősen hozzájárulhat egy rövid távú áringadozáshoz.

A bányászok folyamatosan növelik a teljesítményt 2020 elején, a feleződést megelőzően

A bitcoin opciós piacai egy újabb olyan tényező lehet, amely spekulációra adhat okot. Pár nap múlva startol ugyanis a CME saját opciós terméke. Ezek szintén lehetővé tesznek különféle kereskedés stratégiákat, amelyek alapvetően a BTC árfolyamára való fogadást jelenti, nem pedig annak fizikai leszállítását.
A bitcoin bányászási gazdálkodása szintén szerepet játszhat 2020-ban. A bányászok aktívabban dolgoznak, mint valaha, 119 exahash/másodperces hashrátával.
A bányászok a potenciális kereskedők egy olyan rétegét képviselik, akiket inkább az izgat, hogy tudják a legjobb árfolyamon eladni új érméiket.
A bitcoin még mindig jelentősen magasabb szinten van, ha összehasonlítjuk a 2018. decemberi mélységekkel.


A múlt év növekedése nagyjából nagyjából 90 százalékos volt, amely továbbra is jelentős sikernek számít az év második felének teljesítményéhez viszonyítva.
Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Mike Debt

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!