Moody’s: a kriptopénzek valószínűleg nem segítenek Oroszországnak elkerülni a szankciókat

-

A Moody’s szerint a kriptopiac mérete korlátozza Oroszország lehetőségét arra nézve, hogy kriptovalutákat alkalmazzon a nemzetközi szankciók kijátszására.
A kisebb tranzakciókban való fokozott használat ellenére az alacsony likviditás egy másik tényező, amely megakadályozza az oroszokat abban, hogy kihasználják a bitcoin és társai hasznosságát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Moody’s jelentése szerint a kriptoeszközök nem számítanak életképes opciónak a szankciókkal sújtott Oroszország számára.
Az Oroszországgal szemben az ukrajnai inváziója miatt bevezetett nyugati szankciók felvetették a kérdést, hogy az orosz állampolgárok és a kormány felhasználhatják-e a kriptovalutákat a korlátozások megkerülésére és pénzügyi tranzakciók lebonyolítására – állapítja meg a Moody’s Investors Service a héten közzétett jelentésében.
Az ügynökség kötvényhitel-besorolási osztálya kiemeli az oroszok által végrehajtott kisebb tranzakciók mennyiségének közelmúltbeli növekedését.
A szerzők azonban azt is elmondják, hogy anonimitásuk ellenére a kriptoeszközök nem túl hasznosak a pénzügyi szankciók kijátszása szempontjából.
Mint mondják:

„Tekintettel a rubel-kriptopiac korlátozott méretére és alacsony likviditására, úgy véljük, hogy egyelőre a kriptoeszközök nem valószínű, hogy életképes és hatékony megoldást jelentenek a magánszemélyek számára a szankciók kijátszására.”

A Moody’s emlékeztet arra is, hogy moszkvai tisztviselők a közelmúltban jelezték, hogy Oroszország elfogadhat kriptovalutában történő fizetéseket az olaj- és gázexportjáért.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Szakértői azonban úgy vélik, hogy ismét a piac jelenlegi mérete és elégtelen likviditása aláásná ezt a lehetőséget is.
Ráadásul a kriptoplatformok gyakran kötelesek megfelelni a pénzmosás elleni és az ügyfél-azonosításra vonatkozó követelményeknek, és általában ellenőrzik az ügyfeleket az onboarding során.

„Egy központosított, jól megalapozott szűrési és szabályszerű beszállási folyamatokkal rendelkező digitáliseszköz-platform képes lenne megjelölni és letiltani a feketelistára került számlákat” – mutatnak rá az elemzők.


Bár a rossz szereplők tiltott tevékenységei, amelyek a központosított kriptotőzsdéken kívül, vagy nem szabályozott digitáliseszköz-platformokon történnek, észrevétlenek maradhatnak és nem jelentik be a hatóságoknak, az ilyen tevékenységek jelenleg nem elég nagyok ahhoz, hogy a szankciókkal sújtott országok, például az Orosz Föderáció elkerülhesse a korlátozásokat – állapítja meg a Moody’s.

Olvastad már? Hogyan vásároljunk kriptovalutát? A WEXO-nál csak egy app és egy bankkártya kell hozzá

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!