1,65 billió dollárra csökkent a kriptopénzek összpiaci értéke

-

A gyenge lakossági kereslet és a medvés származtatott adatok a kriptopiac rövid távú kilátásait tükrözik.
A teljes kriptopiaci kapitalizáció 24 napja egy csökkenő csatornán belül mozog, és az 1,65 billió dolláros támaszt május 6-án újratesztelték. Az 1,65 billió dollárra való esést követően a Bitcoin (BTC) 35.550 dollárig, az elmúlt 70 nap legalacsonyabb árfolyamáig jutott.

A kriptopiac teljes piaci kapitalizációja, milliárd USD-ben. Forrás: TradingView

Ami a teljesítményt illeti, a kriptopénzek összesített piaci kapitalizációja 6%-ot esett az elmúlt hét napban, de ez a szerény korrekció a teljes piacon nem képvisel néhány közepes kapitalizációjú altcoint, amelyeknek ugyanebben az időszakban 19%-ot vagy még többet sikerült veszíteniük.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A várakozásoknak megfelelően az altcoinok szenvedtek a legtöbbet

Az elmúlt hét napban a Bitcoin ára 6%-ot esett, az Ether (ETH) pedig 3,5%-kal csökkent. Eközben az altcoinok csak vérfürdőnek nevezhető eseményeket éltek át. Az alábbiakban a 80 legnagyobb piaci kapitalizáció szerinti kriptopénz közül a legnagyobb nyertesek és vesztesek következnek.

Heti nyertesek és vesztesek a 80 legnagyobb coin között. Forrás: Nomics

A Tron (TRX) 26,9%-ot emelkedett, miután a TRON DAO május 5-én bevezette az USDD-t, egy decentralizált stabilcoint. Az algoritmikus stabilcoin a BTTC cross-chain protokollon keresztül kapcsolódik az Ethereumhoz és a BNB lánchoz (BNB).
Az 1inch (1INCH) 5,6%-ot erősödött, miután a Polygon (MATIC) hálózatának legnagyobb forgalmát bonyolította le, mivel 6 millió swapot hajtott végre a hálózaton.
A STEPN (GMT), a népszerű move-to-earn életmód alkalmazás natív tokenje 35,7%-ot esett, igazodva az április 18. és április 28. közötti 70%-os rali után. Hasonló mozgás történt az Apecoin (APE) esetében is, miután a token 94%-ot pumpolt április 22. és április 28. között.

A Tether prémiuma május 6-án negatívba fordult.

Az OKX Tether (USDT) prémiuma a kínai alapú lakossági keresletet, és a kínai alapú peer-to-peer kereskedés és az amerikai dollár közötti különbséget méri.
A túlzott vásárlási kereslet a mutatót 100%-os valós érték fölé tolta. Másrészt a Tether piaci kínálata a csökkenő piacok idején elárasztja a piacot, ami 4%-os vagy annál magasabb diszkontot okoz.

Tether (USDT) peer-to-peer vs. USD/CNY. Forrás: OKX

Az OKX Tether prémiuma április 30-án 1,7%-on tetőzött, ami némi túlkeresletet jelez a kiskereskedők részéről. A következő öt napban azonban a mutató visszaállt 0%-os prémiumra.
Nemrégiben, május 6-án a kora reggeli órákban az OKX Tether prémium -1%-os negatívra változott. Az adatok azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi hangulat romlott, ahogy a bitcoin 37.000 dollár alá került.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A határidős piacok vegyes hangulatot mutatnak

Az inverz swapként is ismert örökös kontraktusok beágyazott árfolyammal rendelkeznek, amelyet általában nyolcóránként frissítenek. A tőzsdék ezt a díjat az árfolyamkockázati egyensúlytalanságok elkerülésére használják.
A pozitív finanszírozási ráta azt jelzi, hogy a longok (vevők) nagyobb tőkeáttételt követelnek. Ezzel ellentétes helyzet áll elő azonban, amikor a shortok (eladók) igényelnek további tőkeáttételt, aminek következtében a finanszírozási ráta negatívvá válik.

7 napos örökös határidős finanszírozási ráta. Forrás: Coinglass

Ahogy a fentiekben látható, a felhalmozott hétnapos finanszírozási ráta enyhén pozitív a Bitcoin és az Ether esetében. Az adatok a longok (vevők) kissé nagyobb keresletét jelzik, de semmi olyat, ami a kereskedőket pozícióik lezárására kényszerítené.
Például a heti 0,15%-os pozitív ráta 0,6%-os havi aránynak felel meg, így nem valószínű, hogy kárt okozna.
Másrészt az altcoinok 7 napos örökös határidős finanszírozási rátája -0,30% volt. Ez az arány havi 1,2%-nak felel meg, és a shortok (eladók) nagyobb keresletét jelzi.

Az OKX Tether adatai által jelzett gyenge lakossági kereslet jelei és az altcoinok negatív finanszírozási rátája azt jelzi, hogy a kereskedők nem hajlandóak vásárolni a kritikus 1,65 billió dolláros kriptopiaci kapitalizációnál.
Úgy tűnik, hogy a vevők további esésekre várnak, mielőtt beszállnának, így valószínűleg további árkorrekciók következnek majd.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!