Félúton van a Bitcoin a következő felezésig

-

Május ötödikén, a 735 ezredi blokknál a Poolin bányászpool kibányászta a 105 ezredik blokkot, amely pont a félutat jelenti a négy évente esedékes felezések során. A becslések alapján a következő felezés 2024-ben lesz, április 27-én.
Nemrégiben került kibányászásra a 19 milliomodik bitcoin, alig pár nappal ezelőtt ráadásul új csúcsot állított be a hashráta, így több fontos mérföldkövet kerültünk el egyszerre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin hálózat így egyre közelebb kerül a következő felezéshez, amely körülbelül 723 nap múlva lesz. Még 105 ezer blokk van hátra, hiszen a felezés minden 210 ezredik blokk után következik be.
A bányászok jelenleg 6,25 bitcoint kapnak egy-egy blokk kibányászásáért, valamint a jutalékokat, amelyeket a blokkba foglalt tranzakciókért fizetnek a felhasználók.
A 105 ezredi blokkért a Poolin megkapta ezt a blokkjutalmat, a tranzakciók feldolgozásáért kifizetett fee összege pedig 0,16 bitcoint tett ki, összesen 1487 tranzakcióért.

Május elején a hálózat hashrátája új rekordot állított be 275,01 EH/s teljesítménnyel. A következő nehézségi igazítás május 10-ére van tervezve, addig még több, mint 700 blokk van hátra.
A várakozások alapján a nehézség 5,29%-kal fog növekedni, amely csak kicsivel marad el az előző igazítástól, amely során 5,56%-kal lett nehezebb a bányászat.
Mikor megtörténik a következő felezés, a bányászok már csak a blokkjutalom felét kapják meg, 6,25 bitcoin helyett 3,125-öt. A BTC inflációja jelenleg 1,74%-os, a felezéskor ez is ugyanúgy lecsökken.
A hálózat indulása óta eddig mindössze a harmadik felezésen vagyunk túl, így a bányászat életciklusának nagyon az elején járunk.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

840 ezer blokk 2024-ben

Az első felezés 2012-ben történt, november 28-án, a 210 ezredik blokknál. A második felezés 2016 július 9-én történt meg 420 ezer blokknál, a harmadik, legutóbbi pedig 2020 május 11-én, a 630 ezredik blokk elérésekor.
Az elemzői becslések alapján a következő felezés, a 840 ezredik blokk 2024 április 27-én. Az USA Federal Reserve, amely a központi bank szerepét tölti be, éves 2%-os inflációs célt határozott meg, hasonlóan a világ többi központi bankjához.
A járvány óta ezt azonban drasztikus mértékben megemelték. A bitcoin jelenlegi 1,74%-os inflációja pedig a már régóta nem létező 2%-os mértéknél is lényegesen jobb.

Mikor a következő felezés feltűnik majd, az inflációs ráta éves 1,1%-ra mérséklődik.
A bitcoin készlete előre meghatározott, és a kibocsátási ráta is ismert, így előre megbecsülhető, hogy a 2028-as felezésnél az infláció már 0,5%-os értékre esik majd vissza.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!