Miután bedőlt az árfolyam, már csak „társadalmi kísérletnek” nevezte kriptóját egy Youtube-er

-

A YouTuber visszautasította a vádakat, miszerint szőnyegre tette a követőit, miközben azt állította, hogy a Million token egy „társadalmi projekt”, amelyet „nem szabad befektetésnek tekinteni”.
A volt Google technológiai vezetőt és több mint 1,1 millió feliratkozóval rendelkező Youtube-ert azzal vádoltak, hogy több millió dolláros „pump and dump” rendszert tervezett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Patrick Shyu, aki a YouTube-on TechLead álnéven ismert, július 1-jén indította el a Million tokent (MM) Initial Dex Offering (IDO) révén a vezető decentralizált tőzsdén, a Uniswapen.
A projekt weboldalán a Milliont egy előre bányászott kriptopénzként definiálják, amelynek fix készlete egymillió token, és amelyek mögött tokenenként egy-egy USDC áll.
A weboldal hangsúlyozza, miszerint annak ellenére, hogy csak 1 millió dollár értékű stabilcoin van mögötte, az MM-nek „nincs maximális értéke”.
Miután az MM az induláskor 1,00 dolláros árat ért el, mindössze három nap alatt mamutszerű, 3500%-os emelkedést produkált, és július 4-én elérte a 36,87 dollárt. Az árfolyam azóta összeomlott, 58%-kal csökkent, és a cikk írásakor 15,26 dollár körül áll.
A Million magas árfolyamát követő azonnali összeomlás miatt a Twitteren a projektet pump and dumppal vádolták meg, a „DCF GOD” nevű felhasználó pedig kiemelte, hogy a Uniswapből nagy mennyiségű likviditást vont ki ugyanaz a cím, amelyik az MM tokeneket mintelte.
„Azzal, hogy likviditást von el és nem ad el, gyakorlatilag „eladás” nélkül ad el. Így nem kell elmondania a közösségnek, hogy eladta, miközben ők mindannyian vásároltak, csak tartania kell a kezdeti ígéretét, miszerint megtartja az 1 millió USDC likviditást” – érveltek.


Shyu válaszolt a bejegyzésre, „abszolút FUD”-nak nevezve azt, így érvelve: „szó szerint így működik a likviditás a Uniswap V3-ban […] likviditási tartományok jönnek létre, szó szerint nem lehet másképp csinálni”.
„ChainlinkGod.eth 2.0”, egy népszerű kommentelő megjegyezte, hogy a TechLead teljesen elhibázta a DCF álláspontját, kijelentve, hogy:

„Létrehoztál egy ‘gyorsan meggazdagodhatsz’ rendszert, hogy dömpingelhess a követőiden, likviditást adtál hozzá, amikor az ár alacsony volt, és eltávolítottad, amikor az ár magas volt, és a különbségen $USDC-ben profitáltál”.

Shyu július 6-án közzétett egy YouTube-videót, amelyben a vádakkal foglalkozott, és tagadta, hogy a likviditás eltávolításával „szőnyegre tette” volna a befektetőket.

A Youtube-er azonban azt is hangsúlyozta, hogy az MM „nem tekinthető befektetésnek”, és a projektet „társadalmi kísérletnek” nevezte:

„A Million tokeneket semmiképpen sem szabad befektetésnek tekinteni. Ez egy társadalmi kísérlet és tényleg tiszta spekuláció, ez egyfajta játék számunkra, hogy lássuk, mi történik ezzel, hasonlóan a Dogecoinhoz”.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!