Mit lép az Ethereum, ahogy a SEC késlelteti a spot ETF javaslatokat

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) úgy döntött, hogy elhalasztja a BlackRock és a Fidelity által benyújtott Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyásáról vagy elutasításáról szóló döntését, a március 4-én iktatott bejelentések szerint.

Némi késedelem

A SEC januárban eredetileg elhalasztotta a döntését a BlackRock iShares Ethereum Trust és a Fidelity Ethereum Fund Ethereum ETF iránti kérelméről, nem sokkal azután, hogy jóváhagyást adott több spot Bitcoin (BTC) ETF-nek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabályozó hatóságnak lehetősége van arra, hogy a végleges ítélet meghozatala előtt akár háromszor is elhalassza a döntését.

A piac megfigyelői és az ETF-elemzők már régóta számítottak a SEC késleltetésére, arra spekulálva, hogy az ETF-ek jóváhagyásáról vagy elutasításáról szóló döntés valószínűleg egybeesik a közelgő májusi végső határidővel.

James Seyffart, a Bloomberg ETF-elemzője május 23-át emelte ki döntő dátumként, amely a VanEck ETH ETF spot kérelmének határidejét jelöli.

A spot Ether ETF jelentőségéről azonban megoszlanak a vélemények a spot Bitcoin ETF-ekhez képest.

Miközben a BlackRock iShares Bitcoin ETF-je máris lenyűgöző, 10 milliárd dolláros kezelt vagyont halmozott fel, Eric Blachunas, a Bloomberg ETF-elemzője fenntartásainak adott hangot a még jóváhagyásra váró Ethereum-alapok hatásával kapcsolatban, és „apró krumpliként” jellemezte őket Bitcoin-alapjaikhoz képest.

Blachunas és Seyffart ennek ellenére hivatalos esélylatolgatást tervezett az ETH ETF jóváhagyásának valószínűségéről.

A lehetséges hatások az Ethereumra

Az ETH ETF-ek jóváhagyása körüli elhúzódó bizonytalanság hozzájárulhat a kriptopénzpiacon belüli kiszámíthatatlanság légköréhez.

A befektetők és a rajongók kíváncsian várják a szabályozói döntéseket, mivel azok jelentősen befolyásolhatják a piaci dinamikát. Ha a SEC ismételten késlekedik, az frusztrációhoz és türelmetlenséghez vezethet a befektetők körében.

Emellett a késedelmet egyesek úgy is értelmezhetik, hogy az Ethereummal kapcsolatos pénzügyi termékekkel kapcsolatban nem egyértelmű a szabályozás.

A bitcoinnal ellentétben, ahol a közelmúltban sikeresen bevezetésre kerültek a spot Bitcoin ETF-ek, az Ethereum ETF-ek ismételt halasztása azt a benyomást keltheti, hogy az Ethereum szabályozási kerete kevésbé meghatározott vagy nagyobb kihívást jelent a tájékozódás.

A SEC viszonylagos tétovasága és óvatossága az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatban, különösen a Bitcoin ETF-ek gyors jóváhagyásával szemben, jelezheti az Ethereumra jellemző potenciális aggodalmakat vagy fenntartásokat.

E tényezők ellenére az ETH árfolyama tovább emelkedett. A cikkírás idején az ETH 3.688 dolláron kereskedett, és az elmúlt 24 órában 3,4%-kal emelkedett az árfolyama.

ethereum
Forrás: coingecko.com

Olvastad már? Amint a 69.000 dolláros bitcoin ATH közeleg, íme, hogy állnak a dolgok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!