Mit jelent az Ethereum csökkenő TVL értéke?

-

Még mindig az Ethereum (ETH) a PoW hálózatok királya? A válasz nem biztos, hogy olyan egyszerű, mint ahogyan azt várnánk. Talán az „igen, de…”, és jó okból. Vizsgáljuk meg, hogy miért.

Papíron az Ethereum még mindig a vezető PoS, több mérőszám szerint. Például a Bitcoin (BTC) után ez a második legnagyobb hálózat/kriptopénz a piaci tőke alapján.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sőt, történetesen a Total Value Locked tekintetében is ez a vezető hálózat. Ez utóbbi azért különösen fontos, mert csökkenő tendenciát mutat, és hamarosan megelőzhetik.

A láncon belüli adatokból kiderült, hogy az Ethereum TVL-je az éves 31,3 milliárd dolláros csúcsról a közelmúltban elért 19,2 milliárd dolláros mélypontra esett.

A hálózat díjai szintén csökkentek a 16 720 ETH-s éves csúcsról a 838 ETH-s éves mélypontra.

ethereum
Forrás: Glassnode

Ettől függetlenül az Ethereum a TVL alapján még mindig a legmagasabb hálózat, a meredek csökkenés ellenére is.

Ez a megfigyelés egyre nagyobb valószínűséggel jelezte, hogy az Ethereum dominanciája az altcoinok szegmensében hamarosan felborulhat.

A Tron (TRX) hálózata a cikkírás idején úgy tűnt, hogy az egyik legfőbb jelölt az Ethereum dominanciájának megdöntésére. Nevezetesen, a TVL-je gyorsan nőtt, míg az ETH új éves mélypontok felé süllyedt.

A TVL csökkenése talán nem annyira aggasztó

Az Ethereum-díjak csökkenése azért is figyelemre méltó, mert azt mutatta, hogy a dApp-ok használati szintje és az organikus növekedés lelassult. Ez nagyrészt a kriptotél alatti alacsony aktivitásnak köszönhető.

Eközben a konkurencia több növekedési lehetőséget aknázott ki.

Ennek ellenére nem minden rossz hír az Ethereum számára, amely más szempontból is növekedett.

Például a hálózat intelligens szerződésekben való kínálata és az ETH 2.0 összes befizetések száma pozitív növekedést ért el. Sőt, nemrég mindkettő új történelmi csúcsot ért el.

ethereum
Forrás: Glassnode

Mit jelent tehát mindez? Nos, röviden összefoglalva, az Ethereum a piac lehűlése ellenére is egészséges hasznosulást tapasztal. Ez azonban nem magyarázza a hálózat állapotát.

Talán a válasz az ETH árfolyammozgásában rejlik, amely korrelál a TVL kiáramlásával.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptopénz medvés teljesítménye magyarázatot adhat arra, hogy miért zsugorodik a TVL. Ez azt is sugallta, hogy bikás fázisokban láthatjuk, hogy a TVL fellendülésbe kezd.

A kereskedőknek tehát figyelniük kell az Ethereum TVL helyreállására, amint a kriptotél véget ér. Addig is az ETH megrekedhet a rövid távú ársávjában.

Olvastad már? Mit tartogat a következő 2 év a Bitcoin számára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!