Minek várjunk a 2.0-ra? Skálázhatóság és ingyen tranzakciók már most!

-

A régóta várt Ethereum 2.0 még mindig hónapokra van tőlünk, ez azonban nem jelenti azt, hogy jelenlegi formájában a kriptopénz használhatatlan lenne.
Az ether népszerűsége az idei év során folyamatosan növekszik. Január óta az aktív tárcák száma a kétszeresére nőtt, ezzel pedig elérte az egymilliós szintet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Sythetix DeFi-projekt megalkotója nemrég beszélt a hálózat jelenlegi állapotáról és az általa elképzelt jövőjéről.
Meglepő volt az a kijelentése, mely szerint az Ethereumban még az új PoS-konszenzus nélkül is nagy potenciál van, ugyanis skálázható, és több ezer tranzakció feldolgozására képes másodpercenként.
Lehetséges, hogy mindez a legutóbbi, Istanbul nevet viselő hard forknak köszönhető.
Ez lehetővé teszi egy skálázható második réteg ETH-blokkláncra való kapcsolását. Így az ether minden olyan előnye megőrződik, mint a biztonság vagy a decentralizáltság, valamint lehetővé válik a gyorsabb munkafolyamat, és a másodpercenként megvalósítandó tranzakciók csökkentése vagy növelése az aktuális szükségletek alapján.

Optimism-réteg: az Ethereum 2.0 sebessége már most

Az egyik oka annak, amiért az Ethereum DeFi-ökoszisztémájáról írunk, az az, hogy számos minőségi projekt jött rajta létre.
Manapság már mindenki ismeri a népszerű MakerDAO-t. Összpiaci részesedés szerint a második helyet a Synthetix foglalja el, amely az utóbbi időben jelentős növekedésen esett át.
Ebben nagy segítségükre volt az Optimism kutatócsapatával való együttműködésük. Ők fejlesztik többek között az Optimistic Virtual Machine-re (OVM) épülő skálázható második réteget.
Az OVM lehetővé teszi a DeFi-platformok számára, hogy hasonló gyorsasággal üzemeljenek a már ismert, valós idejű, centralizált tranzakciós rendszerekhez (VISA, MasterCard, PayPal…)
Az OVM segítségével a tranzakciók sebessége a 75-szörösére növekedik. Egyebek mellett szintén jelentősen csökkenti a tranzakció elküldéséért fizetendő illetéket is. Néhány hónappal ezelőtt ilyenre még hírből sem volt lehetőség!
A Synthetix-alapító Kain WarWick viszont már idén január óta beszél a dologról.

„Még ha az Ethereum 2.0-frissítés nem is következne be, a jelenlegi platformban már így is nagy potenciál rejlik. Az Optimism kutatócsoportjának skálázási megoldásával több ezer tranzakciót ígérek másodpercenként.”

Küldj ethert ingyen a Biconomy segítségével

Tegnap indították útjára a Biconomy mainnetjét, amely különféle dApp-protokollokon teszi lehetővé az ingyenes tranzakciókat.
Ez a technológia szintén leegyszerűsíti a fejlesztők munkáját, ezáltal pedig az új felhasználók toborzását.
A Biconomy ezenfelül leegyszerűsíti az Ethereum-felhasználók közötti interakciókat. Eltávolítja a címek vagy okosszerződések szükségességét, és mindössze egy felhasználónév és jelszó megadása is lehetséges.
A Biconomy jelenleg egyike a legérdekesebb második rétegű megoldásoknak.

ITT VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMAIT

Ez a platform most már számos prominens partnerrel rendelkezik. Ezek közé tartozik a Matic Network, a Torus, a Daostack, a Sapien Network, a Dapp Pocket, a Zefi, Alathea, a Frontier Wallet, a Fortmatic és az Idle Finance
De vajon megéri most etherbe fektetni?
Nos, a projekt számos előrelépése már most látható. Az új évtől az Ethereum nemcsak az amerikai dollárral, de a bitcoinnal szemben is megtérüléseket könyvelhet el, és egyértelműen növekvő tendenciát mutat.
Jelenleg ráadásul egy régi ellenállás alatt, a 200 dolláros szint környékén mozgolódik.

Olvastad már? Lehet, hogy még sokáig várhatunk a százezres bitcoin árfolyamra

Forrás: kryptomagazin.sk
Kiemelt kép: Slon Pics
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!