A volt elnök szerint digitális jüan felválthatja a készpénzt

-

A Bank of China (BoC) volt elnöke szerint a digitális jüan végül még fel is váltaná a készpénzt, amennyiben teljesít 4 kulcsfeltételt.

Lihui Li kijelentette, miszerint a digitális jüan fenyegetést jelent a jelenlegi rendszerre, valamint, hogy a valuta bizonyos tényezők teljesítése esetén akár még a készpénzt is lecserélheti.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A jegybank által kibocsátott digitális jüan jelenleg a tesztfázisánál tart, a kínai internethasználók mégis izgalommal viseltetnek iránta. A pénz és a kriptopénzek hatásaira való keresések száma rakétaként lőtt ki az utóbbi időben.
Lihui a People’s Newson beszélt egy élő streamben május 5-én, és kifejtette, hogy a WeChat Payjel és az Alipayyal ellentétben a digitális jüant arra tervezték, hogy mindenféle hálózattól vagy harmadik féltől független legyen.
Szerinte azonban ahhoz, hogy az új pénz felváltsa a készpénzt vagy a további fizetési megoldásokat, 4 kulcsfeltételnek kell teljesülnie:

„Az, hogy vajon a digitális jüan domináns formájává válik-e a valutáknak és a mainstream fizetési megoldásoknak, attól függ, hogy lesz-e nagyobb hatékonysága, alacsonyabb tranzakciós költségei, elegendő gazdasági skálázhatósága és piaci értéke, valamint, hogy az emberek elfogadják-e azt.”

Különféle digitális valuták

Li úgy véli, ha egy valuta digitális technológiát használ, azt nevezhetjük digiális valutának.
Ezt a fajta pénznemet három kategóriába sorolja: törvényes digitális valuta (hivatkozva a jegybankok által kibocsátott digitális valutákra – CBDC), blokkláncalapú kriptopénz, valamint megbízható intézmény által kibocsátott digitális valuta.

ITT VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMAIT

Az olyan kriptopénzeket, mint a Bitcoint, anonimitásra, mégis átláthatóságra tervezték. A digitális jüan – Li szerint – szintén lehetővé teszi az anonim tranzakciókat.
Mindenesetre hozzátette, hogy ezzel kapcsolatban korlátokat vezetnek be azok gyakoriságával és a továbbított összeg mennyiségével kapcsolatban.
Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a Kínai Jegybank különféle oldalairól tesztelte már a CBDC-ket, és arra a következtetésre jutott, hogy nem fog inflációt okozni a gazdaságban.

Olvastad már? 54 millió XRP-t adott el a Ripple társalapítója áprilisban

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: cryptoease.io
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!