A bitcoin order bookja tele van, mit is jelent ez?

-

Az elmúlt pár hét során a bitcoin vásárlói nyomást tapasztalt. Ezzel érte el az aljról történő 130%-os visszaerősödést.
Miközben múlt héten egészen 9500-ig emelkedett, az adatok alapján még mindig bőven van igény vásárlásra.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Így arra a következtetésre juthatunk, hogy a jelenlegi szint csupán egy rövidebb megálló, mielőtt újabb magasságok felé fordul az ár.


Hogy mi az az order book, megtudhatod Youtube-videónkból:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Zif27DbMivQ[/embedyt]


Az order book alapján tömegesen jelennek meg a vásárlók

Kis túlzással fogalmazva a BitMEX order bookja csordultig telt megrendelésekkel. Ahogy ez látható is, a vásárlói oldal meggyőzően túlsúlyos.
Az ajánlatok vannak zölddel, az árfolyam alatt, fölötte pedig pirossal a vételi megrendelések.
Miért fontos ez? Arra utal, hogy a jelenlegi 9000 dolláros árfolyam mellett is van vásárlói igény. Ahogyan az egyik kommentben összegzik ezt: „úgy tűnik, felfelé kisebb az ellenállás”.
A piaci elemzőcég, a Santiment adatai is ezt támasztják alá. Az általuk is használt Sentiment Volume indikátor túlnyomóan pozitív értéket mutat, így arra utal, a közeljövőben bizony erősödik a vásárlói oldal:

„A Twitter kriptós közössége szinte egyöntetűen pozitívan várja a közelgő felezést. Ha az indikátorunk értéke nulla fölött van, és a hangulat általánosságban is pozitív, akkor egészséges mennyiségű vételi szándékról beszélünk, amely lecsap a legkisebb korrekcióra is.”

Erre utal a Bitcoin Sentiment, és a Social Volume indikátorok kettőse, mindegyik közel két éves csúcson áll jelenleg.

Mi áll az igény hátterében?

Valószínűsíthetjük, hogy a közelgő felezés miatt van ennyi vásárló. Ahogy már felkapta a sajtó a hírt, a kínai Weibo-n elképesztően megugrott a felezésre történő keresések száma, jelenleg a hatodik legnépszerűbb keresőszó. 400 millió aktív felhasználó mellett pedig ez jelentős szám.
Ugyanígy a Google Trends is megmutatja, hogy az USA-ban is parabolikusan emelkedik a rákeresések száma.
Eszerint a hájp a felezés körül alaposan megnövelte az igényt. Ez az ok jónak tűnik, hiszen a felezés a várakozások szerint pozitív hatással lesz a kriptopiacra.
A Pantera Capital ügyvezetője, Dan Morehead az áprilisi hírlevelükben külön ki is tért erre.
Egy egyszerű kereslet-kínálat elemzés alapján úgy vélekedik, esélyes a rali a felezés után:

„Nekem logikusnak tűnik, hogyha az újonnan bányászott bitcoinok mennyisége a felére csökken, de más nem változik, akkor az ár nőni fog. A legtöbb bányász azonnal piacra dobja a blokkjutalmat, amit kap. Kell nekik a pénz az áramszámlákra, a felszerelésekre, és a folyamatos fegyverkezési versenyben egyre gyorsabbá váló chipek megvásárlására. Ha változik az általuk kapott BTC mennyisége, és már csak fele annyit tudnak eladni, annak lesz hatása.”

Olvastad már? A BAT fejlesztői elmondták, hogy miért választották az Ethereumot

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!