Veszélyes lehet, hogy a Twitteren nagyon bíznak a halvingban

-

Hamarosan itt a bitcoin várva várt feleződése. A legújabb becslések szerint már csak 4 napot kell várnunk az eseményre.
A feleződés után a Bitcoin hálózatán adott idő alatt kiadott koinok száma a felére csökken, blokkonként 12,5-ről 6,25-re. Ezzel szintén a felére csökken a bitcoin inflációja.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A befektetők arra számítanak, hogy a feleződés rendkívül jót tehet a bitcoinnak.
Elképzelhető azonban, hogy ez a fajta optimizmus veszélyes? Egyesek ugyanis attól félnek, hogy a bányászok tömegesen leállhatnak a halvingot követően.

A befektetők várják a feleződést

A The TIE szerint a „feleződés” a legfőbb téma a bitcoin körül, jelenleg ez a leginkább használt kifejezés az ágazatban, a bányászás, a long és az arany előtt.
Az adatok alapján a feleződést említő felhasználók 65%-a bízik a feleződés pozitív hatásában.


Emellett a Google Trend adatai azt mutatják, hogy szinte felrobbant az érdeklődés a „bitcoin halving” kulcsszó iránt. Ezzel együtt, a „bitcoin” és „bitcoinvásárlás” iránti keresések száma is megugrott.
Ezt mind azt jelenti, hogy a kereskedők már várják ezt az eseményt, amely jelentősen feldobhatja a kriptopiacokat az elkövetkezendő hetek, hónapok során.

Alaptalan lehet ez a fajta bizalom

A legtöbb befektető bízik a feleződés sikerében, azonban arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy valóban azonnal felmenne a bitcoin árfolyama az esemény után.
Joseph Young újságíró nemrég interjút készített Mai Shixinggel, az F2Pool társalapítójával a LongHash részére.
Mao szerint a bitcoin értéke továbbra is relatíve alacsony a korábbi csúcsokhoz, a feleződés pedig gyorsan közeleg, így a bányászok hamarosan azt érezhetik, hogy itt a vég:

„A feleződés közeledtével a bányászoknak szembesülniük kell azzal, hogy tovább csökken a bevételük, míg a kiadásaik egyre növekednek. Mindeközben a bányászoknak egyre több időre lesz szükségük, hogy megtérüljön befektetésük.

A bányászok alacsony jövedelme a bitcoin árfolyamára az is kihathat, hogy a bányászoknak profitot kell termelniük, hogy fedezzék villanyszámlájukat, emellett a bányászgépek fenntartási költsége is magas.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

Az elemző egy tavalyi Twitter-bejegyzésben arról írt, hogy a kisebb, nem ipari mértékű bányászok „sarokba szorulhatnak”, mivel likvidálniuk kell megtakarításaikat.
Általában egyszerre adják el koinjaikat, hogy tovább üzemeljenek, kiszálljanak vagy fejlesszék rendszereiket:

„A kisebb bányászok pánikolva eladnak, az árfolyam csökkenni kezd, a long pozíciók kiszorulnak, a stop loss pozíciók életbe lépnek, majd egyre több bányásznak kell bezárnia.”

Olvastad már? A volt elnök szerint digitális jüan felválthatja a készpénzt

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!