Minecraft és Worldcoin partnerség, amely megkérdőjelezi a Minecraft kriptovaluta-ellenes álláspontját

-

A Minecraft, a világszerte ismert játék régóta következetesen ellenzi a kriptovaluta és az NFT-integrációt.

Azonban egy meglepő fordulattal a Worldcoin, egy blokklánc-alapú projekt, partnerséget kötött a Minecrafttal, hogy bevezessen egy World ID azonosítót a felhasználók ellenőrzésére.

Ez az integráció vitát váltott ki a játékosközösségben, mivel látszólag ellentmond a Minecraft bevett kriptoellenes álláspontjának.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miért nem szereti a Minecraft a kriptót?

A Minecraft álláspontja a kriptovaluta és az NFT-k ellen jól ismert. 2022-ben a játék fejlesztője, a Mojang bejelentette az NFT-k betiltását, azzal az indoklással, hogy „spekulatív környezetet teremtenek, amely ösztönzi a profitszerzést, a szerencsejátékot és a csalásokat.”

Ezenkívül a Minecraft felhasználási feltétele tiltja a blokklánc-technológiák implementálását, amelyek befolyásolhatják a játékmenetet vagy külső, játékon kívüli feltételek alapján vezethetnek be bizonyos funkciókat.

A Worldcoin World ID azonosítója

A Worldcoin elsősorban a forradalmi  „Orb” eszközről ismert, amely a retina-szkennelést használja egyedi IrisCode-ok generálásához.

Ezeket a kódokat a Worldcoin blokkláncon követik nyomon, létrehozva egy World ID-t, amely egyfajta személyazonosító megoldás.

A Minecraft és a Worldcoin közötti partnerség a World ID azonosító felhasználására összpontosít a felhasználók ellenőrzésére.

Ez azt jelenti, hogy a Minecraft szerver-üzemeltetők kérhetik az azonosítást a World ID alkalmazáson keresztül, mielőtt bizonyos játékbeli jogokat adnának meg.

A Worldcoin célja, hogy a botok problémáját kezelje az online játékokban, azáltal, hogy hitelesíti az emberi játékosokat és javítja az általános játékélményt.

A Minecraft szabályainak megkerülése

A World ID integrációja a Minecraftba felveti a kérdést, hogy az megfelel-e a játék szigorú kriptoellenes politikájának.

A Worldcoin hangsúlyozta, hogy a World ID azonosító és az ehhez kapcsolódó WLD token között nagy különbség van.

A WLD token egy kriptovaluta, amely kapcsolódik a World ID-hez, de nem elengedhetetlen annak működéséhez. Egyes régiókban még nem lehet hozzáférni a tokenhez, mégis meg lehet szerezni a World ID-t.

Ez a technológia és a token közötti elkülönülés úgy tűnik, hogy lehetővé teszi a Worldcoin számára, hogy megkerülje a Minecraft szabályait más blokklánc-integrációk tekintetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Következmények, nem csak a játékipar számára

Az integráció vitát is kiváltott a magánélet, a biztonság és a játékon belüli ökoszisztémák lehetséges hatására vonatkozóan.

Felmerültek aggodalmak a felhasználói adatok gyűjtése és tárolása, az adatvédelmi incidensek lehetősége és az új digitális tárgyak bevezetésének lehetősége miatt, amelyek hátrányos helyzetbe hozhatják a játékosok egy részét.

Olvastad már? A bálna érdeklődés a katalizátor, amire az MKR-nek szüksége van?

Forrás: cryptopolitan.com

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

118 millió dollárnyi kriptó likvidálódott a bitcoin volatilitása miatt

Csütörtökön a bitcoin reggel 7 óra körül coinonként 66.455 dolláron tetőzött, de délre 64.516 dollár körüli szintre esett.  A volatilis mozgások hatására 118,82 millió dollárnyi pozíció...

A legjobb altcoinok idén árrekordokat fognak dönteni

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás teljes lendületben van, számos altcoin új magasságok elérésére készül. Az idei év a tapasztalt kedvencek és a friss versenyzők keverékét mutatja be,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!