Új szabályokat vezet be a kriptopénzekre az Egyesült Arab Emírségek

-

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) frissítette a pénzmosás elleni intézkedéseket (AML) és szankciókat a digitális eszközök terén.

A Pénzügyi Szolgáltatások Szabályozó Hatósága (FSRA) kezdeményezte ezt a fejlesztést, amely kulcsfontosságú pillanatot jelent az EAE megközelítésében a digitális pénzügyek változó területének kezelésében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezekkel a módosításokkal az EAE célja a pénzügyi bűncselekmények elleni küzdelem fokozása a kriptoiparban, a globális szabványokkal való összehangolás és pénzügyi központként való pozíciójának erősítése érdekében.

A FSRA december 21-i bejelentése kiemelte az AML szabályzat kulcsfontosságú változásait, kifejezetten a digitális eszközökre összpontosítva a Pénzügyi Akció Egység (FATF) szabályaival összhangban.

Az új dokumentum, amint azt Ali Jamal, a Cryptos Consultancy vezérigazgatója kiemelte, tisztázza az átutalásokra vonatkozó rendelkezéseket, kiterjesztve a FATF Travel Rule végrehajtását a digitális eszközökre.

Ez a frissítés jelentősnek számít az AML szabályzat hatálya alá tartozó vállalkozások számára, magában foglalva a pénzügyi szektorban működő engedélyezett vállalkozásokat, valamint a kijelölt, nem pénzügyi cégeket.

Ezek a változások nem csupán szabályozási módosítások, hanem teljesen új, várhatóan nagy hatással bíró szabályok, amelyek alaposan megváltoztatják az ország kriptoiparának a működését.

A cél a pénzmosás, a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem, miközben szigorúan betartja a célzott pénzügyi szankciókat.

A részletes módosítások elismert fizetési módként határozzák meg a kriptopénzeket, ezzel nagyobb átláthatóságot és ellenőrzést biztosítva a tranzakciók számára.

Az EAE proaktív álláspontja a digitális eszköz szektor szabályozásában az utóbbi időben a PricewaterhouseCoopers (PwC) jelentése szerint is megmutatkozik.

A jelentés szerint az EAE azok közé tartozik, akik a leginkább előrelátóak a kriptoszabályozás terén.

A kormány már kialakított egy átfogó kriptós szabályozási keretrendszert, AML szabályokat, és a közelmúltban a stablecoinok törvényeinek kidolgozásában is jelentős lépéseket tett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a megközelítés hangsúlyozza az EAE elkötelezettségét a digitális eszközök potenciáljának a kiaknázásában, miközben megvédi pénzügyi rendszerét a vele járó kockázatoktól.

Az új AML és szankciószabályok bevezetésével az EAE nemcsak saját pénzügyi biztonságát erősíti, hanem hozzájárul a globális szabványok kidolgozásához, hogy támogatni tudják az innovációt, miközben megakadályozzák a törvénytelen felhasználást.

Olvastad már? Az 5 legjobb kriptovaluta, amit 1 dollár alatt érdemes megvenni: Ne hagyja ki ezeket a lehetőségeket!

Forrás: cryptopolitan.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!