A bálna érdeklődés a katalizátor, amire az MKR-nek szüksége van?

-

A Lookonchain által közzétett friss adatok szerint a bálnák az elmúlt hetekben nagy mennyiségben kezdték felhalmozni a MakerDAO-t (MKR).

Nevezetesen, egy jelentős, 2251 MKR (3,18 millió dollár) összegű kivonást hajtott végre egy bálna a Binance platformról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bálna érdeklődése növekszik

A bálnák ilyen viselkedése pozitív és negatív következményekkel is járhat az MKR-re nézve.

A pozitív oldalon a forgalomban lévő kínálat csökkenése potenciálisan felfelé irányuló árnyomást hozhat létre, ami az MKR-tulajdonosok számára előnyös.

Az MKR mint vonzó eszköz iránti bizalmat erősítheti az is, hogy a piac érzékeli ezt a nagymértékű kivonást.

Ugyanakkor a negatív hatások is figyelemre méltóak. A jelentős tranzakció rövid távú áringadozást idézhet elő, és likviditási aggályok merülhetnek fel, ha a kivonás a tőzsdén rendelkezésre álló likviditás jelentős részét teszi ki.

Emellett a kivonás mögötti szándékokkal kapcsolatos piaci spekulációk kiszámíthatatlan ármozgásokhoz és fokozott piaci dinamikához vezethetnek.

A pezsgés megjelenése

A MakerDAO-nak kedvező jelentős tényező a Spark protokoll sikere, amely megkönnyíti több százmillió DAI zökkenőmentes mozgását.

A cikkírás idején 528 millió DAI-t helyeztek el a Spark-ban, ami erősíti a friss és közvetlen likviditást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mivel a jelenlegi adósságállomány felső határa 800 millió DAI, ez a beáramlás hozzájárul a Maker Protocol várható éves bevételéhez, amely körülbelül 27,1 millió DAI-t tesz ki a Spark hitelkeretéből.

Ezzel a Spark a Maker legjobban jövedelmező kriptonatív trezorjaként pozícionálódik. Ez mérföldkőnek számít, mivel ez az első teljesen működőképes termék, amelyet egy SubDAO tart fenn a MakerDAO ökoszisztémán belül.

Ezek a tényezők tovább növelhetik a bikás hangulatot az MKR token körül, amely a cikkírás idején 1425,64 dolláron tetőzött.

Árfolyama az elmúlt 24 órában 0,37%-kal esett, bár a volumene továbbra is magas maradt.

mkr

Forrás: Santiment

Olvastad már? Web3 küldetés: Küldetés 1000 dollárért!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!