Minden eddiginél több dollár van a kriptopiacon

-

A legnépszerűbb stablecoin, az USDT készlete nemrégiben elérte a 85 milliárdot, október 22-én, így új csúcsot állított be.

A pontos érték 85,42 milliárd dollár, ez a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva 22%-os növekedést jelent, ez derül ki az IntoTheBlock elemzőplatform adataiból.

A készlet először két hónapja lépte át a 83 milliárd dolláros határt, és akkor a kibocsátó Tether ügyvezetője, Paolo Ardoino a közösségi médiában is nyilvánosan ünnepelte az eredményüket.

Nem sokkal később pedig az USDT készlete ismét hatalmas növekedést tapaszalt, és átlépte a 85 milliárdos határvonalat.

A Coinmarketcap számai alapján látható, hogy a stablecoin szektort egyértelműen az USDT vezeti, ez a legnagyobb kapitalizációjú, legnépszerűbb token az amerikai dollárhoz kötött stablecoinok között.

A második szereplő, az USDC jókora lemaradással követi, a Circle stablecoinja jelenleg 23,98 milliárd dolláros készlettel rendelkezik.

Az USDT tokenek kapitalizációja, és így a készlet tekintetében az eszköz viszonylag könnyen fenn tudja tartani a vezető szerepét.

Az idei év első három negyedévében az összes stablecoin esetében az aktív címek a száma 45%-kal növekedett, míg a tranzakciószám hasonló mértékű, 41%-os erősödést mutat.

Ebből az USDT esetében átlagosan napi 337 ezer címet használnak a tulajdonosok, és naponta körülbelül 680 ezer tranzakciót bonyolítanak le.

A DefiLlama kimutatása alapján az USDT a stablecoin szektor 68%-át dominálja.

Az USDT esetén növekszik a kapitalizáció és a készlet, valamint az aktivitás mértéke is erősödik, a befektetők szempontjából viszont egy másik mérőszám is kiemelt fontosságú lehet, mégpedig a tőzsdei beáramlás aránya.

Ez pedig szintén jelentős mértékű növekedést tapasztalt, március óta a legmagasabb szinten van a tőzsdékre beutalt USDT mennyisége, és nyár eleje, június óta 40%-os emelkedést mutatnak a számok.

A tőzsdék kriptoállományából az USDT részesedése 17%-ról a közelmúltban egészen 25%-ig emelkedett, és a tíz legnagyobb mennyiséget tartó tárca 7,3 milliárd helyett most már 9,4 milliárd token felett rendelkezik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemzők ezekből az adatokból arra következtetnek, hogy bizonyos piaci szereplők tudatosan növelik a rendelkezésre álló dollár-készletüket, hogy a megfelelő időben vásárlóként léphessenek be a kriptopiacra.

Az ekkora mennyiségű beáramlás a legtöbbször annak a jele, hogy a befektetők csak a jó vételi lehetőségre várnak.

Olvastad már? IGaming: A biztonságos és egyszerű kripto utazás 1 kattintással

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!