Minden eddiginél több dollár van a kriptopiacon

-

A legnépszerűbb stablecoin, az USDT készlete nemrégiben elérte a 85 milliárdot, október 22-én, így új csúcsot állított be.

A pontos érték 85,42 milliárd dollár, ez a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva 22%-os növekedést jelent, ez derül ki az IntoTheBlock elemzőplatform adataiból.

A készlet először két hónapja lépte át a 83 milliárd dolláros határt, és akkor a kibocsátó Tether ügyvezetője, Paolo Ardoino a közösségi médiában is nyilvánosan ünnepelte az eredményüket.

Nem sokkal később pedig az USDT készlete ismét hatalmas növekedést tapaszalt, és átlépte a 85 milliárdos határvonalat.

A Coinmarketcap számai alapján látható, hogy a stablecoin szektort egyértelműen az USDT vezeti, ez a legnagyobb kapitalizációjú, legnépszerűbb token az amerikai dollárhoz kötött stablecoinok között.

A második szereplő, az USDC jókora lemaradással követi, a Circle stablecoinja jelenleg 23,98 milliárd dolláros készlettel rendelkezik.

Az USDT tokenek kapitalizációja, és így a készlet tekintetében az eszköz viszonylag könnyen fenn tudja tartani a vezető szerepét.

Az idei év első három negyedévében az összes stablecoin esetében az aktív címek a száma 45%-kal növekedett, míg a tranzakciószám hasonló mértékű, 41%-os erősödést mutat.

Ebből az USDT esetében átlagosan napi 337 ezer címet használnak a tulajdonosok, és naponta körülbelül 680 ezer tranzakciót bonyolítanak le.

A DefiLlama kimutatása alapján az USDT a stablecoin szektor 68%-át dominálja.

Az USDT esetén növekszik a kapitalizáció és a készlet, valamint az aktivitás mértéke is erősödik, a befektetők szempontjából viszont egy másik mérőszám is kiemelt fontosságú lehet, mégpedig a tőzsdei beáramlás aránya.

Ez pedig szintén jelentős mértékű növekedést tapasztalt, március óta a legmagasabb szinten van a tőzsdékre beutalt USDT mennyisége, és nyár eleje, június óta 40%-os emelkedést mutatnak a számok.

A tőzsdék kriptoállományából az USDT részesedése 17%-ról a közelmúltban egészen 25%-ig emelkedett, és a tíz legnagyobb mennyiséget tartó tárca 7,3 milliárd helyett most már 9,4 milliárd token felett rendelkezik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemzők ezekből az adatokból arra következtetnek, hogy bizonyos piaci szereplők tudatosan növelik a rendelkezésre álló dollár-készletüket, hogy a megfelelő időben vásárlóként léphessenek be a kriptopiacra.

Az ekkora mennyiségű beáramlás a legtöbbször annak a jele, hogy a befektetők csak a jó vételi lehetőségre várnak.

Olvastad már? IGaming: A biztonságos és egyszerű kripto utazás 1 kattintással

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!