Hamis Ledger applikáció került fel a Microsoft App Store platformjára

-

Szombaton látott napvilágot a hír, hogy a Microsoft App Store felületére felkerült egy hamisított Ledger Live applikáció, és a csalók már sikeresen meg is szereztek 760 ezer dollárnyi kriptopénzt.

A Ledger az egyik legnépszerűbb hardvertárca-gyártó, és az eszköze használatához saját tárcaprogramot fejlesztett ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hamisítványt a kriptoközösségben jól ismert felhasználó, Zachxbt jelentette elsőként.

A Microsoft azóta eltávolította a kérdéses appot az áruházából.

„Kiemelt figyelmeztetés! A hivatalos Microsoft App Store platformján egy hamis Ledger Live app van fent, és már több, mint félmillió dollár, 16,8 BTC elvesztését okozta!”

A közösség persze azonnal felbolydult, és sokan fel is vetették a kérdés, hogy ez egyáltalán hogyan lehetséges?

Zachxbt elmondta, hogy az app-boltok üzemeltetői elég hanyagok, mikor az egyes appok vizsgálatáról van szó, és hanyagul dolgoznak.

Hasonló történt tavaly egy másik hardvertárca-gyártóval, a Trezorral is, amelyik esetében az Apple App Store felületére került fel a Trezor Wallet Suite app, holott a Trezornak nincsen olyan applikációja, amely iOS rendszeren is működik.

Figyelmeztetést adott ki a Ledger is, de csak a Microsoft tud cselekedni

2021 márciusában járta be a kriptós sajtót a hír, hogy az Apple App Store platformjára felkerült egy hamis Trezor tárca, amely segítségével egy felhasználó teljes bitcoin-készletét el tudták lopni.

A több, mint 17 bitcoin elvesztése felett érzett düh a Washington Post híradásai szerint inkább az Apple felé irányult, mint a tényleges elkövetők felé.

Akkor az Apple képviselői úgy nyilatkoztak, hogy viszonylag ritka, hogy az elkövetők sikeresen tudnak behálózni más felhasználókat, de ilyen esetekben ők gyorsan igyekeznek cselekedni, és megakadályozni, hogy további hasonló esetek megtörténhessenek.

A valóságban a Microsoft, az Apple és a Google alkalmazásboltjaiba időről időre felkerülnek hamis appok, amelyeket valódi programokról mintáznak. Az ezekkel gyűjtött információk aztán tárcák, egyenlegek ellopásához vezetnek.

A legtöbb esetben az óvatosság segíthet elkerülni az áldozattá válást, sokszor egy-egy elütés, hibás ikon, vagy nem megfelelő színválasztás segíthet rájönni, hogy valami nincs rendben, de ugyanígy az app fejlesztőinek az elérhetőségeit is ajánlott leellenőrizni.

Zachxbt mellett a Ledger csapata is figyelmeztette a felhasználókat a közösségi médiában, elmondva, hogy a Ledger tárcaprogramját kizárólag az ő hivatalos honlapjukról töltsék le, máshonnan ne.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett kiemelték, hogy a Ledger cég sosem kéri a felhasználók seed szavait, semmilyen esetben, és azt is megosztották, hogy nem csak a felhasználókat figyelmeztették, de a Microsoft csapatával is felvették a kapcsolatot.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amelyek gazdaggá tesznek az elemzők szerint – Ethereum (ETH), Solana (SOL), Cardano (ADA) és a többi…

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!