Milyen csúcs? Három mutató alapján még meg sem érkeztek a hagyományos befektetők

-

A Twitter, Wikipedia és Google keresési aktivitása alapján a legtöbben még mindig nem ismerték fel a bitcoinban rejlő lehetőségeket.
A bitcoin árfolyama 30%-ot emelkedett egy hét alatt. December 16-án 23.777 dollárig nőtt, de a világ még nem figyelt fel rá.

A befektetők érdeklődését mérő alábbi grafikonok alapján a bitcoin iránti kereslet még mindig csupán töredéke a 2017-es bika piac állapotának.

A Twitteren kívül sehol nem megy a bitcoin

Bárki, aki a kripto Twittert olvassa, láthatja, hogy szinte másról sem beszélnek csak a bitcoin 2020-as árfolyamáról. Azonban a Twitteren kívül már nem áll fenn ez a jelenség.
A TheTIE elemzőoldal adatai alapján ez még csak most kezd megváltozni, a tweetek száma nagyjából most áll ott, ahol 2018 januárjában, amikor a kriptopénz már zuhanóban volt a 20.000 dolláros csúcsról.

Forrás: TheTIE

Ez nagyjából együtt mozog az árfolyammal, így megmutathatja, a piac kilátásait. A fogyasztók, akik csak buborékokat és bűnt látnak a kriptopénzekben, úgy tűnik, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják azokat.

A Wikipédián sem tanulnak a bitcoinról

A Wikipédia sem mutat jelentős érdeklődést a bitcoin iránt. A 2020 decemberi megtekintések számában mindössze kisebb növekedés látható.
2018 januárjához képest a mostani érdeklődés eltörpül.

Forrás: CoinMarketCap

Érdekes, hogy a koronavírus-járvány és az ennek következtében kialakult márciusi gazdasági válság, majd a bitcoin új rekordja sem keltette fel az emberek érdeklődését.

Kevesen keresnek rá a bitcoinra

Egy másik mutató, amely arról árulkodik, hogy mire keresnek az emberek, szintén azt jelzi, hogy továbbra is alacsony az érdeklődés a bitcoin iránt.
A legmeglepőbb mind közül, hogy a Google Trends szerint a „bitcoin” iránti keresések száma a héten alacsonyabb, mint december elején vagy novemberben.
Még a májusi feleződés is népszerűbb volt, mint a mostani rekord, amely szintén azt mutatja, hogy azok keresnek a bitcoinra, akik már érdekeltek benne, és nem új befektetők érdeklődnek a kriptopénz iránt.

Forrás: Google Trends

Minden jel arra utal, hogy annak ellenére, hogy a bitcoin három év alatt sokat változott, még a közelében sincs annak, hogy széles körben elterjedjen.  Az intézmények azonban már előrébb járnak.
A népszerű Polkadot Brown Twitter-felhasználó elmondta, hogy személyes ismerősei csak akkor terveznek vásárolni, ha a bitcoin megtöri korábbi rekordját.
„Ez a legtöbb átlagos befektető mentalitása.”

„Az intézmények minden kisebb esést felvásárolnak ahhoz, hogy kétszer ekkora árfolyamon eladjanak. A következő medve piac 50.000 dollár előtt nem fog bekövetkezni.”

Olvastad már? Az S2F modell alapján a bitcoin menetel a 100 ezer dolláros cél felé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!