Mikor jön a Solana ETF?

-

Az Egyesült Államokban a spot Ethereum ETF-ek jóváhagyása jelentős lendületet adott a kriptopiacnak, és fontos lépést jelent a kriptovaluták szabályozásában.

Sokak szerint a többi kriptopénz esetében is hasonlót láthatunk majd.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bernstein brókercég friss kutatási jelentése szerint, amely az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének a spot Ether ETF döntése előtt jelent meg, hasonlóra számíthatunk más kriptovaluták esetében is.

Változások a kriptoiparban

Gautam Chhugani és Mahika Sapra, a Bernstein elemzői szerint a jóváhagyás lehetősége a szabályozói álláspont enyhülését jelezte, amit az őszi választások is befolyásolhatnak.

Hozzátették, hogy ha Donald Trump nyeri a választásokat, akkor a kriptoipar jelentős jogszabályi és hatósági támogatásra számíthat az SEC vezetőségének a megváltozásával.

Az elemzők jelentése kiemeli, hogy a spot Ether ETF jóváhagyása precedenst teremthet, mivel ez lenne az első alkalom, hogy árucikként osztályoznak egy másik kriptopénzt is a bitcoinon kívül, ami megnyithatja az utat az Ethereum riválisai, különösen a Solana hasonló kezeléséhez.

Az Ethereum ETF után a Solana jöhet

Érdekességként megemlíthető, hogy a CNBC Fast Money műsorának a szakértője, Brian Kelly is azt sugallta, hogy egy spot Solana ETF következhet majd a sorban az Ethereum után, mondván, hogy a Bitcoin, az Ethereum és a Solana az igazi nagypályások ebben az iparban.

Kelly hozzátette, hogy a Robinhood és a Coinbase most már rendelkezik némi tisztánlátással arról, hogy a SEC szemében mi számít értékpapírnak és mi nem, ami szerinte ezeknek a cégeknek a legnagyobb előnyét jelenti a szabályozási egyértelműség terén.

Volatilis árfolyam, a bálnák eladnak

A Bernstein hasonló árfolyam-növekedést jósol az ETH számára, mint amit a bitcoin esetében láthattunk a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyása után, amikor is 75%-os ugrást tapasztalhattak az árfolyamban a befektetők.

A hét elején az ETH ára már több mint 20%-kal emelkedett, ahogy nőtt az optimizmus ezeknek az alapoknak a jóváhagyása körül.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelentések szerint a kisebb ETH-befektetők létszáma, akik 10 ETH vagy annál kevesebbet (kb. 37.500 dollár) tartanak, új rekordot ért el, míg a nagyobb befektetők még mindig le vannak maradva, mivel az elmúlt hónapokban főleg az eladói oldalt erősítették.

solana
Forrás: X

Érdekes módon a nagyobb bálnák, akik több mint 37,5 millió dollár értékű ETH-t tartanak pénztárcáikban, 10,6%-kal kisebb készletet birtokolnak, miután az elmúlt hónapokban tömegesen szabadultak meg az eszköztől.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!