Mike Novogratz elmondta, miszerint annak ellenére, hogy a TON felkereste egy privát tokeneladás részvételével kapcsolatban, ő többször is visszautasította, mivel korábban szkeptikus volt a projekttel kapcsolatban.

Mike Novogratz, Wall Street-i veterán és a Galaxy Digital kriptokereskedelmi bank alapítója nemrég elfogadta, hogy lemaradt a Telegram TON kriptopénzének tokeneladásáról.

Novogratz nemrég a The Blocknak adott interjút. Elmesélte, hogyan maradt ki a Telegram Open Network (TON) befektetési lehetőségéről.

Az üzenetküldéssel foglalkozó Telegram már több mint egy éve dolgozik ambiciózus blokkláncprojektjén, mely bármelyik nap napvilágot láthat.

Novogratz az interjúban elmondta, hogy a Telegram 15-20 alkalommal próbálta elérni. Azonban Novogratz csapata a Galaxy Digitalnál szkeptikus volt a projekttel kapcsolatban, így minden alkalommal elutasította a befektetést.

Novogratz elmondta:

„15-20 alkalommal hívtak fel, hogy megpróbáljanak elérni. Azt mondtam, hogy nem és nem, mivel nem tetszett, de meggondoltam magam. Ezzel három héttel elkéstem, és Pavel Durov, a Telegram alapítója azt mondta, hogy ’ember, nem tudok segíteni.’”

Novogratz szkeptikus az új protokollokkal

Novogratz tovább beszélt az újonnan indult kriptopénzről és blokkláncprotokollokról, majd kifejezte szkepticizmusát velük kapcsoltban. Szerinte a piac új protokolljai nem fogják kiállni az idő próbáját. A Cosmos Protocolt hozta fel példaként.

Novogratz korai befektető volt a Cosmosban. Azonban a csapata eladta befektetését, miután annak értéke megötvenszereződött. Hősünk ismert arról, hogy hosszú távon birtokol valamit, ha látja benne a lehetőségeket. Szkeptikus azonban az újonnan indult protokollokkal kapcsolatban.

Ezt azzal indokolja, hogy az új protokollok „nagyon nehezen állják ki az idő próbáját, mivel nem rendelkeznek ugyanazzal a 20 állandó szurkolóval, mint a bitcoin.” Továbbá a protokollok fejlesztőinek és felhasználóinak nem az a célja, hogy szilárdan működő rendszereket alkossanak.”

„Fejlesztőket kell szerezned, és ez nagyon nehéz” -mondta Novogratz

A Telegram szeptemberben elindította teszthálózatát, a TON testnet Explorert. Mitja Goroshevsky, a TON Labs technológiai igazgatója elmondta: „kiadtuk egy teljes csomópont forráskódját, amely hozzáférhet a teszthálózat blokkjaihoz, valamint megalkotja és hitelesíti őket.”

Olvastad már? Saját kriptopénzének korai tervezési fázisában van Észak-Korea

A TON Labs azt is elmondta, hogy számos eszközt építenek felhasználók számára, hogy megkönnyítsék a hálózat elterjedését.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂