Az összes Tether-forgalom fele egy ismeretlen tőzsdén zajlik

-

Egy ismeretlen tőzsde uralja a Tether kereskedelmi forgalmának felét. Mindeközben a vezető tőzsdéken nagyobbat esett a forgalom, mint valaha.

Egy negyedrangú tőzsdén zajlik az USDT-forgalom fele

A CryptoCompare adatvezérelt analízise elengedhetetlen a kriptoszféra megfigyeléséhez. A cég havi elemzése egy friss perspektívát nyújt a kriptoipar állapotáról, és gyakran vetít előre olyan irányzatokat, melyeket mások nem észlelnek.

A cég augusztusi jelentése hívta fel a figyelmet arra a jelensége, amely kora júliusban indult és egész nyáron át tartott. A múlt havi jelentés a sokadrangú kriptotőzsdékre összpontosított, melyek látszólag eluralták a kriptopiacokat.
A múlt hónap során, a tőzsdék összesített látogatása 13,7 %-kal esett, de a Binance és a Coinbase webes forgalma jelentősen emelkedett. Az Alexa adatai szerint a két tőzsde napi látogatóinak számra 68,5 és 123,6 %-kal emelkedett július óta.

Forrás: CryptoCompare

A megnövekedett forgalomra magyarázat lehet a vezető tőzsdék megnövekedett médiaszereplése.
A Binance és Coinbase nevét szinte mindenki ismeri, így tökéletes belépési pont lehet azok számára, akik még csak ismerkednek a kriptoiparral.
A stabikoinok felhasználása is növekedett. Augusztusban a BTC/USDT tette ki a fiat- és stablikoin-forgalom 71,23%-át. A botrányok ellenére az USDT a legnépszerűbb stabilkoin, ezt követi az USDC, a PAX és a TUSD.
Forrás: CryptoCompare

 
A megnövekedett piaci dominancia azonban nem jelenti azt, hogy csúcson lenne a BTC/USD. A jelentés szerint a BTC/USDT forgalom 15%-ot esett július óta, 8 millió bitcoin alatt volt a forgalom.
A forgalomesés nagyrészt az USDT-kereskedelemre koncentrálódott. A Bitmax – egy bányásztőzsde tette ki az összes tőzsde USDT forgalmának csaknem felét.

A Bitmaxhoz hasonló vállalatok tevékenysége népszerű a kereskedők körében, de a tőzsde számos kritikát kapnak piaci szakértőktől – gyakran egy ponzi csaláshoz hasonlítják a működésüket. Ezek a tőzsdék a nulla értékű kereskedést is népszerűsítik.
A hatalmas forgalom két stabilkoinról érkezik, az USDC/USDT és a PAX/UDST pároktól.
A múlt hónap során a két pár kereskedelmi forgalma hatalmasat emelkedett, majd szeptember elején hirtelen bezuhant.
Egyelőre tisztázatlan, hogy miért nőtt ennyit a stabilkoin/stabilkoin kereskedelmi forgalom a Bitmaxon. Miután a hónap elején nagyot csökkent a volumen, az USDT forgalmának nagyjából a felét a bitcoin tette ki, ezt követte a többi USDT-piac.
A CryptoCompare jelentése szerint ez közelebb áll ahhoz, amit egy kripto/kripto tőzsdén várhatunk, az augusztus ugyanis egy különös anomália volt.

A negyedrangú tőzsdék lenyomják versenytársaikat a kereskedelmi forgalomban

A CryptoCompare megerősítette, hogy a kereskedők továbbra is előnyben részesítik a kisebb, kockázatosabb tőszdéket, a nagy forgalmú, szabályozott testvéreikkel szemben. A jelentés szerint augusztusban a sokadrangú tőzsdék tették ki az összes kereskedelmi forgalom 71,1 %-át, vagyis 473 milliárd dollárt.
A BTC/USD és BTC/USDT párok terén a negyedrangú Lbank tőzsde tizennégyszer akkora átlagforgalommal rendelkezett, mint a Coinbase. Ez nagyon érdekes eredmény, ugyanis az Lbankon naponta 11 000 ügylet zajlik, mialatt a Coinbasen ugyanennyi idő alatt 68 000.
A Liquid az egyik fiat tőzsde, ahol megnövekedett az ügyletek száma. Itt naponta 764 000 csere folyt, amely 48%-os emelkedés júliushoz képest.
A tőzsde legkisebb ügylete azonban 0,03 BTC volt, amely eltörpül az olyan tőzsdék átlagos ügyletértékeitől, mint az itBit, a Gemini és a Bitstamp átlagos, rendre 0,43; 0,34 és 0,46 BTC-s értékétől.

Forrás: CryptoCompare

Olvastad már? Valóban szüksége lenne a bitcoinnak intézményekre?

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Crypto News Daily

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!