Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

-

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét.

„A kriptók [lusták]” – jegyezte meg Novogratz, utalva a tipikusan volatilis digitális eszközosztály számára szokatlan inaktivitás időszakára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Rámutatott, hogy ez a lazaság részben a jelentős intézményi izgalom hiányának köszönhető.

A lakossági érdeklődés változatlan, de az intézményi szereplők részvétele, amely Novogratz szerint mélységet és súlyt ad a piacnak, csökkent.

Novogratz szerint aggodalomra ad okot az új nagyobb vásárlók hiánya.

A kriptopénz új alkalmazói inkább kisebb szereplők, akik szerény összegeket vásárolnak olyan platformokon, mint a Robinhood, a Revolut vagy a Square.

Ezek az új vásárlók, jegyzi meg Novogratz, jellemzően hosszú távú tulajdonosok, vagyis „hodlerek”, akik némi stabilitást biztosítanak a piacnak.

Mindazonáltal a jelentős intézményi aktivitás hiánya figyelemre méltó hiányosság a jelenlegi piaci dinamikában.

Miközben a kripto talán egy erőtlen fázisban van, Novogratz két jelentős fejleményt emel ki.

Először is, a WeChat lehetővé tette a Bitcoin és kriptokereskedelmet a platformján, amit a platform méretét tekintve jelentős mérföldkőnek tart.

Másodszor, Hongkongban először kezdték el hivatalosan engedélyezni a lakossági ügyfeleknek, hogy szabályozott tőzsdéken kereskedjenek kriptovalutával, ami az ázsiai elfogadottság növekedését jelzi.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Novogratz a kriptopénzpiacra vonatkozó meglehetősen optimista kilátásokkal zárta előadását, a jelenlegi lelkesedés hiánya ellenére.

Úgy véli, hogy ha a Federal Reserve az év második felében egy esetleges gazdasági lassulásra válaszul csökkenti a kamatlábakat, akkor a kriptopénzek, köztük a Bitcoin és az Ethereum jelentős lendületet kaphatnak.


Olvastad már? A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!