Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

-

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét.

„A kriptók [lusták]” – jegyezte meg Novogratz, utalva a tipikusan volatilis digitális eszközosztály számára szokatlan inaktivitás időszakára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Rámutatott, hogy ez a lazaság részben a jelentős intézményi izgalom hiányának köszönhető.

A lakossági érdeklődés változatlan, de az intézményi szereplők részvétele, amely Novogratz szerint mélységet és súlyt ad a piacnak, csökkent.

Novogratz szerint aggodalomra ad okot az új nagyobb vásárlók hiánya.

A kriptopénz új alkalmazói inkább kisebb szereplők, akik szerény összegeket vásárolnak olyan platformokon, mint a Robinhood, a Revolut vagy a Square.

Ezek az új vásárlók, jegyzi meg Novogratz, jellemzően hosszú távú tulajdonosok, vagyis „hodlerek”, akik némi stabilitást biztosítanak a piacnak.

Mindazonáltal a jelentős intézményi aktivitás hiánya figyelemre méltó hiányosság a jelenlegi piaci dinamikában.

Miközben a kripto talán egy erőtlen fázisban van, Novogratz két jelentős fejleményt emel ki.

Először is, a WeChat lehetővé tette a Bitcoin és kriptokereskedelmet a platformján, amit a platform méretét tekintve jelentős mérföldkőnek tart.

Másodszor, Hongkongban először kezdték el hivatalosan engedélyezni a lakossági ügyfeleknek, hogy szabályozott tőzsdéken kereskedjenek kriptovalutával, ami az ázsiai elfogadottság növekedését jelzi.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Novogratz a kriptopénzpiacra vonatkozó meglehetősen optimista kilátásokkal zárta előadását, a jelenlegi lelkesedés hiánya ellenére.

Úgy véli, hogy ha a Federal Reserve az év második felében egy esetleges gazdasági lassulásra válaszul csökkenti a kamatlábakat, akkor a kriptopénzek, köztük a Bitcoin és az Ethereum jelentős lendületet kaphatnak.


Olvastad már? A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!