Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

-

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot.

A telekommunikációs cég egyike lesz annak a 100 csomópontnak, amelyik részt vesz a Supernets keretein belül a staking szolgáltatást biztosítja a többi felhasználónak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Polygon kifejezetten fontos hálózat az Ethereum számára, hiszen lehetővé teszi annak a skálázódását, emellett az adatokhoz való hozzáférést is megkönnyíti, mint oldallánc.

A Polygon csomópontot a Deutsche Telekom MM fogja üzemeltetni, a cég egyik leányvállalata, amely elsősorban tanácsadási és szoftverfejlesztési téren aktív.

Az együttműködés elősegíti a Polygon blokkláncának a nagyobb biztonságát, emellett a Supernets hálózatét is.

A biztonság növelése mellett magasabb fokú irányítási és decentralizációs lehetőségeket tud biztosítani.

A sajtóinformációk alapján a cég teljes csomópontot fog futtatni, a blokkok validálását is elvégzik, és közreműködnek a hálózat fenntartásában, az ellenőrzőpontok kezelésében, amelyeket az Ethereum főhálózatán is rögzítenek.

A Deutsche Telekom Blockchain Solutions Center vezetője, Dirk Röde elmondta, a Polygon hálózatán való megjelenés, a saját csomópont elindítása jelentős mérföldkő a cégcsoportnak, amely aktívan keresi a módját, hogy hogyan tudnának belépni a web3 területére, hogy hogyan tudnának nagy szereplők lenni az iparágban.

„A Deutsche Telekom nem csak egy híres telekommunikációs cég, amely mobilhálózatot üzemeltet, és internet-szolgáltatást nyújt. Amellett is elköteleztük magunkat, hogy megjelenünk a web3 területén, és megbízható, elérhető infrastruktúra-szolgáltatókká válunk az iparág számára.”

A Polygon mellett a Deutsche Telekom validátorként működik több más lánc esetén is, a Q, a Flow, a Celo mellett a Chainlink és az Ethereum is szerepel a portfóliójukban, mivel a cég vállalati-szintű staking szolgáltatásokat akar nyújtani az ügyfeleinek.

Röde szerint a staking segítségével elért bevétel, a blokklánc-hálózatok tokenjeinek a megszerzése többletbevételt is jelent a cégnek.

Jelenleg megvan annak is az esélye, hogy más telekom cégek is beállnak majd a sorba, hogy felfedezzék a lehetőségeket. A decentralizáció szempontjából ez lenne a kívánatos megoldás, hiszen így változatos, nagyobb megbízhatósággal működő hálózat jönne létre.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Polygon Labs ügyvezetője, Michael Blank is hasonló nézeteket vall, elmondása szerint ez az együttműködés kikövezheti az utat számos további előtt, hogy még több mainstream vállalat vegye a bátorságot, és lépjen be a web3 területére.

A Polygon emellett nemrégiben jelentette be azt is, hogy a Google Cloud-dal is több éves együttműködésbe kezdtek, hogy további fejlesztéseket tudjanak végrehajtani a protokoll skálázási megoldásain.

Olvastad már? Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!