Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

-

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot.

A telekommunikációs cég egyike lesz annak a 100 csomópontnak, amelyik részt vesz a Supernets keretein belül a staking szolgáltatást biztosítja a többi felhasználónak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Polygon kifejezetten fontos hálózat az Ethereum számára, hiszen lehetővé teszi annak a skálázódását, emellett az adatokhoz való hozzáférést is megkönnyíti, mint oldallánc.

A Polygon csomópontot a Deutsche Telekom MM fogja üzemeltetni, a cég egyik leányvállalata, amely elsősorban tanácsadási és szoftverfejlesztési téren aktív.

Az együttműködés elősegíti a Polygon blokkláncának a nagyobb biztonságát, emellett a Supernets hálózatét is.

A biztonság növelése mellett magasabb fokú irányítási és decentralizációs lehetőségeket tud biztosítani.

A sajtóinformációk alapján a cég teljes csomópontot fog futtatni, a blokkok validálását is elvégzik, és közreműködnek a hálózat fenntartásában, az ellenőrzőpontok kezelésében, amelyeket az Ethereum főhálózatán is rögzítenek.

A Deutsche Telekom Blockchain Solutions Center vezetője, Dirk Röde elmondta, a Polygon hálózatán való megjelenés, a saját csomópont elindítása jelentős mérföldkő a cégcsoportnak, amely aktívan keresi a módját, hogy hogyan tudnának belépni a web3 területére, hogy hogyan tudnának nagy szereplők lenni az iparágban.

„A Deutsche Telekom nem csak egy híres telekommunikációs cég, amely mobilhálózatot üzemeltet, és internet-szolgáltatást nyújt. Amellett is elköteleztük magunkat, hogy megjelenünk a web3 területén, és megbízható, elérhető infrastruktúra-szolgáltatókká válunk az iparág számára.”

A Polygon mellett a Deutsche Telekom validátorként működik több más lánc esetén is, a Q, a Flow, a Celo mellett a Chainlink és az Ethereum is szerepel a portfóliójukban, mivel a cég vállalati-szintű staking szolgáltatásokat akar nyújtani az ügyfeleinek.

Röde szerint a staking segítségével elért bevétel, a blokklánc-hálózatok tokenjeinek a megszerzése többletbevételt is jelent a cégnek.

Jelenleg megvan annak is az esélye, hogy más telekom cégek is beállnak majd a sorba, hogy felfedezzék a lehetőségeket. A decentralizáció szempontjából ez lenne a kívánatos megoldás, hiszen így változatos, nagyobb megbízhatósággal működő hálózat jönne létre.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Polygon Labs ügyvezetője, Michael Blank is hasonló nézeteket vall, elmondása szerint ez az együttműködés kikövezheti az utat számos további előtt, hogy még több mainstream vállalat vegye a bátorságot, és lépjen be a web3 területére.

A Polygon emellett nemrégiben jelentette be azt is, hogy a Google Cloud-dal is több éves együttműködésbe kezdtek, hogy további fejlesztéseket tudjanak végrehajtani a protokoll skálázási megoldásain.

Olvastad már? Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!