A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

-

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez.

Ruto szerint egy ilyen közös rendszer használata lehetővé tenné, hogy a vállalkozások ténylegesen a fontos munkára, a termelésre és a kereskedelemre koncentrálhassanak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ruto szerint minden ország elnökének fontolóra kellene vennie ezt a megoldást, és megtenni az első lépéseket, hogy függetlenedni tudjanak az amerikai dollártól.

Elmondása alapján a Pan-African Payments and Settlement System (PAPSS) néven futó kezdeményezés már 2022 januárjában elindult, és ez lehetővé teszi a különböző országok számára, hogy a saját valutájukat használják, mikor egymás között kereskednek.

A kenyai vezető egy konferencián beszélt erről, amelyen az állami tisztviselők mellett a magánszektor képviselői is jelen voltak.

Ruto szerint itt az ideje, hogy végre abbahagyják a dollár használatát, és arra bíztatta a központi, valamint a kereskedelmi bankokat, hogy csatlakozzanak ők is a PAPSS rendszeréhez.

A PAPSS, mint alternatív elszámolási, fizetési megoldás több afrikai központi bank támogatását is élvezi, és az Afreximbank fejlesztette ki az AFCFTA, a kontinens saját kereskedelmi szövetségének a közreműködésével. Ruto szerint a rendszer több problémára is megoldást nyújthat.

„Különböző pénznemeket használunk, így problémák merülnek fel, mikor árucikkek és szolgáltatások ellenértékét kellene kifizetnünk a határokon átnyúlva. Ehhez pedig hozzájön az, hogy ráadásul rá is vagyunk utalva a dollárra, és annak a feltételeire.”

Ruto úgy nyilatkozott, hogy a cégeknek nem szabadna a fizetési problémákkal időt tölteni, mivel a vállalkozások lényege a termelés és a szolgáltatás.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A pénzügyi adminisztrációt így egy központi szereplő, az Afreximbank tudná intézni, amely már most is több afrikai országban működik, és kereskedelmi, pénzügyi szolgáltatásokat nyújt az üzleti világ számára.

Olvastad már? Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!