Miért emelkedik a bitcoin?

-

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst, és, hogy miért ajánlja a befektetést ezekbe a követőinek.

Kiyosaki a Twitteren beszélt erről, és az általa feltett kérdésre meg is adta a választ, amely alapján az emberek elszegényedése miatt emelkednek ezek az eszközök.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az USA esetén a középosztály is egyre jobban lecsúszik, és a szegények még nehezebb helyzetben vannak.

Első lépésként mindenkinek azt ajánlja, hogy legalább egy ezüstérme megvásárlásával kezdjék el a befektetést, hiszen ezt most már 30 dollárért megtehetik.

bitcoin

Ahogyan a Fed újabb pénznyomtatásba kezd majd, az arany, az ezüst, és a BTC ára emelkedni fog, ezzel párhuzamosan pedig a részvénypiac valószínűleg bedől.

Az elprejelzése alapján az ezüst 75 dollárig, az arany pedig 3800 dollárra emelkedik majd idén.

„Ha a Fed folytatja a kamatemelést, a dollár erősödni fog, de az arany, ezüst, BTC esik majd. Jó vételnek számítanak. Mikor a Fed megáll, és kamatcsökkentésbe kezd, akkor viszont emelkedésnek indulnak.”

Kiyosaki szerint a Fed kamatpolitikája ellehetleníti az USA gazdaságát, és bedönti a részvényeket és az ingatlanpiacot.

Már régóta ajánlja a követőinek, hogy az arany, ezüst, BTC triójába fektessenek be, de az utóbbi időben különösen kiemeli, hogy szerinte az ezüst számít a legjobb vételnek a mai piacon.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy tweetben úgy fogalmazott, hogy már évek óta az ezüstöt ajánlja, mert már hosszú ideje az egyik leggyengébben teljesítő árucikknek számít.

„Történelmileg az arany:ezüst arány 1 a tizenöthöz, tehát egy uncia arany árából 15 uncia ezüstöt lehet venni. Ez az arány ma 80, ez rettenetesen olcsónak számít. Fel fog menni az ára. Az elektromos autókba, a napelemekbe is ezüst kell, és több más zöld technológiához is.”

Ugyanígy a BTC esetében is már évek óta vásárlásra buzdítja a követőit, és decemberben elmondta, ő is többet vásárol.

Állítása szerint mivel nem kereskedő, hanem befektető, még örül is az áresésnek, hiszen így többet tud venni, olcsóbban.

Szeptemberben pedig azt posztolta, hogy a befektetőknek is be kellene szállnia a kriptopiacra, mielőtt ideér a világ legnagyobb gazdasági összeomlása.

A múlt héten pedig azt jósolta, hogy globális recesszió előtt állunk, csődökkel, munkanélküliséggel, és hajléktalansággal.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Fed már többször is emel kamatot, így a jelenlegi 4,75%-os alapkamat 2008 óta a legmagasabbnak számít.

Olvastad már? A Bitzlato visszaállítja működését és Oroszországba költözik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 03.23.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma 28.000 dollár alá esett, ahogy a piacok folytatták a legutóbbi Federal Reserve kamatemelésre adott reakciójukat. A Fed 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre, miközben...

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!