Michael Dell, a Dell vezérigazgatója megosztotta véleményét a Bitcoinról

-

Június 20-án Michael Dell, a számítógépek és kapcsolódó termékek és szolgáltatások fejlesztéséről, értékesítéséről, javításáról és támogatásáról ismert amerikai technológiai vállalat, a Dell vezérigazgatója az X közösségi médiaplatformon keresztül osztotta meg gondolatait a bitcoinról.

Ez az interakció Michael Saylor, a Microstrategy alapítójának válaszával kezdődött.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezen a héten Michael Dell bitcoinról szóló bejegyzései élénk vitát váltottak ki a kriptopénz-rajongók körében.

A Dell, 1984-es alapítása óta, a világ egyik legnagyobb személyi számítógép gyártójává emelkedett.

Csütörtökön a CEO az X-en azt állította:

„A szűkösség értéket teremt”, amire Michael Saylor így válaszolt: „A Bitcoin a digitális szűkösség”.

Saylor megjegyzését követően Dell újraosztotta a bejegyzést X-idővonalán, megerősítve a Microstrategy alapítójának véleményét.

Ezt követően Dell megosztott egy képet is, amelyen a Szezám utcából ismert Sütiszörny humorosan ábrázolva bitcoinokat fogyaszt, hozzátéve:

„Ez egy nagyszerű fiók, amit követni kell @MeCookieMonster. Nagyon szórakoztató”.

A Dellnek már régóta megvan a kapcsolata a bitcoinnal, hiszen 2014 júliusában már lehetett náluk kriptovalutával fizetni. Akkoriban az egyik legnagyobb e-kereskedelmi vállalkozás volt, amelyik ilyen stratégiát alkalmazott.

Az elsők között volt Michael Dell vállalata

2015 februárjára a Dell egy sikeres amerikai kísérleti projekt után a bitcoinfizetési lehetőségeket kiterjesztette az Egyesült Királyságra és Kanadára is.

Ebben az időszakban a Dell promóciókat is indított, többek között 10%-os kedvezményt kínált az Alienware termékekből a bitcoinnal fizető vásárlóknak.

A helyzet azonban 2017-ben megváltozott. A kezdeti izgalmak ellenére a Dell abban az évben megszüntette a bitcoinfizetések elfogadását.

A bitcoinnal végzett kísérleti program a csekély kereslet miatt szűnt meg, így a cég számára nem volt életszerű a fizetési mód fenntartása.

Ugyanebben az évben különböző ismert márkák, köztük a Steam is leállította a bitcoin elfogadását a hálózat túlterheltsége és az akkoriban megemelkedett tranzakciós díjak miatt.

Az Expedia a következő évben, 2018-ban szüntette be a bitcoin közvetlen elfogadását.

A Saylorral folytatott párbeszéd mellett Michael Dell közvélemény-kutatást kezdeményezett az X-en, feltéve a kérdést:

„Ön szerint mi lesz a következő nagy áttörés a technológia területén?”.

A szavazáson több mint 30.000 követője vett rész, győztesként pedig a blokklánc-technológia került ki:

Michael Dell X
Forrás: X

Kiemelt kép: Matthew Busch/Bloomberg.

Olvastad már? A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!