Michael Burry szerint a piacok elérhették az aljat

-

A 2008-as jelzálogpiaci válságot előrejelző Burry szerint a mostani bankcsődök, a piaci esés az 1907-es helyzetre emlékeztet.

Burry a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy hogyan történt a több, mint 100 évvel ezelőtti eset, és hogy miért lát párhuzamokat a mostani eseményekkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„1907 októberében a Knickerbocker Trust nagy bajba került néhány elhibázott befektetése miatt, és ez bankpánikhoz vezetett. Nemsokára két másik bank is bedőlt, és terjedni kezdett a félelem. Mikor egy amúgy rendben lévő intézményt is megrohantak az ügyfelek, a JPMorgan közbelépett. Három héttel később a pánik lecsengett, és a piac is elérte az aljat. Most hétvégén a JPMorgan ismét közbelépett.”

A Knickerbocker az egyik legnagyobb pénzügyi vállalkozás volt a korabeli Amerikában, és a bedőlése komoly pénzügyi pánikot okozott, emellett alaposan megtépázta a bankrendszerbe vetett bizalmat.

A pánik akkor csendesedett le, mikor a JPMorgan egy mentőcsomagot állított össze több nagy bank számára, és néhány más pénzintézetet is meggyőzött, hogy ugyanígy tegyenek.

Ezzel vissza tudták állítani a bizalmat. Ennek eredményeképpen hozták létre a Federal Reserve hálózatát, 1913 december 23-án.

Burry tweetje arra hivatkozik, hogy a múlt hét során több amerikai bank is bajba került, és mindet leállították a pénzügyi felügyeleti hatóságok.

Hogy megelőzzék a bankpánikot, a Pénzügyminisztérium, a Federal Reserve, és a Szövetségi Betétbiztosító, az FDIC közös mentőcsomagot jelentettek be, amellyel ki tudják segíteni a nehéz anyagi helyzetbe került bankokat, hogy a letéteket vissza tudják kapni a tulajdonosok.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

A Fed azt is egyértelművé tette, hogy megfelelő mennyiségű pénzt tud a jogosult bankok rendelkezésére bocsátani, hogy fizetni tudjanak a számlatulajdonosoknak, ha azok hozzá akarnak férni a pénzükhöz.

A közösségi médiában sokan egyetértenek Burry-vel, de vannak, akik arra is rávilágítottak, hogy a Federal Reserve nem létezett 1907-ben tehát a két szituáció nem is annyira hasonló.

Burry úgy fogalmazott, hogy ő személy szerint nem lát nagy veszélyt a jelenlegi helyzetben, és szerinte a helyzetet nagyon gyorsan meg lehet oldani.

A befektető korábban, nem a mostani banki események kapcsán, úgy fogalmazott, hogy az USA gazdasága nem jó irányba halad, újabb inflációs csúcs várható, és a recesszió akár éveken keresztül is elhúzódhat.

zeta

Olvastad már? Az Ethereum átlépte az 1.700 dolláros szintet

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!