A Facebook a szabályozási problémák miatt újragondolja a Libra kriptotokent. Az új verziója lehet, hogy teljesen ejtené a libra elnevezését, és fiatpénzekeket képviselő virtuális koinok formájában létezne.

A Libra Association továbbra is egy tárcán és egy digitális fizetési rendszeren dolgozik

A Libra Association továbbra is fennáll, de a Facebook lehet, hogy ejti az új kriptopénz ötletét. Az Information értesülései szerint a közösségi oldal feladja eredeti tervét egy új globális pénzügyi rendszer felépítésére.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A Facebook eredetileg 2020 elejére tervezte kriptopénze indulását. Azonban több központi bank is fellépett a Libra ellen, és azt sugallták, hogy nem lesz könnyű dolga azzal, hogy megfeleljen a szabályozásoknak.

A Verge szerint a Facebook mégsem adja fel teljesen a Libra projektet.

„Nem pontos megfogalmazás az, hogy a Facebook már nem szeretné kifejleszteni libra valutáját a Calibra tárca számára. A Facebook továbbra is támogatja a projektet.” – fogalmazott a Facebook szóvivője

A Calibra tárca lenne a digitális eszköz fő eleme, és az év közepe helyett októberben indul. A tárca több fiat pénzt is támogatni fog, emellett lehet, hogy a libra tokent is.

„Nem változott a Libra Association eredeti terve egy, a szabályozásoknak megfelelő globális fizetési rendszer felépítésére. Az eredeti terv alapjai sem változtak, valamint az sem, hogy ez a hálózat mekkora hatással lehet a jövő innovációra.”mondta Dante Disparte, a Libra Association irányelvi és kommunikációs igazgatója.

A Libra Association nemrég a Twitteren is megírta, hogy a Facebook chaten és a WhatsAppon elérhető közvetlen utalásokkal szeretnék forradalmasítani a globális pénzügyi rendszereket.

Októberre csúszik a Calibra

A libra mint stabilkoin azonban nem nyerte el a központi bankok és törvényhozók tetszését. Továbbra is attól tartanak, hogy ezzel a kriptoeszközzel megfelelő felülvizsgálat nélkül lehetne pénzt mozgatni.

Emellett úgy hiszik, hogy a libra aláásná a nemzetek pénzügyi szuverenitását, amely a dollár elterjedéséhez vezetne.

A libra token a kriptoközösségen belül is sok kritikát kapott. Az pozitív fejlemény, hogy elindulhat egy fősodratú kriptopénz, de a kritikusok szerint a libra csak egy újabb központilag irányított valuta lenne.

A libra 2019-es bejelentése óta több központi bank is elkezdett érdeklődni a központi bankok által kibocsátott digitális eszközök iránt.

Ezek elméletileg rendelkeznének a kriptopénzek gyorsaságával és alacsony költségeivel, miközben értéküket a központi bankok szabályozása határozná meg.

Olvastad már? A kriptopénzek mostantól hivatalosan is pénznek számítanak Németországban

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂