Mélypontra estek a kínai GPU-árak az Ethereum Merge-je után

-

Az Nvidia GeForce RTX 3080 ára 1118 dollárról, azaz 8000 jüanról 5000 jüanra esett három hónap alatt egy kínai kereskedő szerint.

Ahogy az Ethereum-hálózatnak a proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra való áttérése az intézményi befektetők elfogadását ösztönzi, az Etherhez hasonló kriptovaluták bányászatához gyakran használt grafikus feldolgozóegységek (GPU-k) árai csökkentek Kínában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szeptember 15-i történelmi Ethereum Merge-et követően a korábban nagyon keresett Nvidia GeForce GPU-k jelentősen olcsóbbak lettek a South China Morning Post jelentése szerint.

Peng, egy kínai kereskedő az RTX 3080-at hozta fel példaként, mivel a GPU ára három hónap alatt 1118 dollárról, azaz 8000 jüanról 5000 jüanra csökkent.

Peng szerint, amikor a Bitcoin (BTC) bányászata csúcson volt Kínában, a bányászcégek GPU-vásárlási akciókat tartottak. Jelenleg azonban a kereskedő szerint senki sem vásárol új számítógépeket, nemhogy új GPU-kat.

Egy másik, Liu nevű kereskedő azt is kiemelte, hogy a két hónappal ezelőtti árakhoz képest az olyan gyártók, mint az MSI alacsony kategóriás RTX 3080-as kártyái is körülbelül 2000 jüannal csökkentek le. Liu szerint ezt nagyban befolyásolhatja az Ethereum Merge körüli hájp.

Nem csak a bolti kereskedőket érinti az alacsonyabb kereslet. Az online vásárlási platformok, a Taobao és a JD szintén csökkenő árakat mutattak a GPU-k esetében.

Az RTX 3080-as kártyák ára ezeken a weboldalakon lassan néhány száz jüannal csökkent a három hónappal ezelőtti árakhoz képest.

Az Ethereum Merge után a blokklánc az energiaigényes proof-of-work (PoW) mechanizmusról áttért a Beacon Chain nevű PoS-rétegre.

Ezzel a bányászokat, akik korábban a tranzakciókat dolgozták fel és blokkokat állítottak elő, az ökoszisztéma résztvevői váltják fel, akik ETH lekötéséért cserébe tudnak validátorok lenni a hálózaton.

Eközben egy ETHPoW nevű PoW-fork is életbe lépett, ahogy a Merge megkezdődött.

Azonban annak ellenére, hogy megpróbálta megtartani a PoW-konszenzust, indulásakor technikai problémákkal küzdött, ami 65%-kal csökkentette az ETHW token árát.


Olvastad már? Egyszerűbbé tenné a kriptók lefoglalását az Egyesült Királyság

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!