Mélypontra estek a kínai GPU-árak az Ethereum Merge-je után

-

Az Nvidia GeForce RTX 3080 ára 1118 dollárról, azaz 8000 jüanról 5000 jüanra esett három hónap alatt egy kínai kereskedő szerint.

Ahogy az Ethereum-hálózatnak a proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra való áttérése az intézményi befektetők elfogadását ösztönzi, az Etherhez hasonló kriptovaluták bányászatához gyakran használt grafikus feldolgozóegységek (GPU-k) árai csökkentek Kínában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szeptember 15-i történelmi Ethereum Merge-et követően a korábban nagyon keresett Nvidia GeForce GPU-k jelentősen olcsóbbak lettek a South China Morning Post jelentése szerint.

Peng, egy kínai kereskedő az RTX 3080-at hozta fel példaként, mivel a GPU ára három hónap alatt 1118 dollárról, azaz 8000 jüanról 5000 jüanra csökkent.

Peng szerint, amikor a Bitcoin (BTC) bányászata csúcson volt Kínában, a bányászcégek GPU-vásárlási akciókat tartottak. Jelenleg azonban a kereskedő szerint senki sem vásárol új számítógépeket, nemhogy új GPU-kat.

Egy másik, Liu nevű kereskedő azt is kiemelte, hogy a két hónappal ezelőtti árakhoz képest az olyan gyártók, mint az MSI alacsony kategóriás RTX 3080-as kártyái is körülbelül 2000 jüannal csökkentek le. Liu szerint ezt nagyban befolyásolhatja az Ethereum Merge körüli hájp.

Nem csak a bolti kereskedőket érinti az alacsonyabb kereslet. Az online vásárlási platformok, a Taobao és a JD szintén csökkenő árakat mutattak a GPU-k esetében.

Az RTX 3080-as kártyák ára ezeken a weboldalakon lassan néhány száz jüannal csökkent a három hónappal ezelőtti árakhoz képest.

Az Ethereum Merge után a blokklánc az energiaigényes proof-of-work (PoW) mechanizmusról áttért a Beacon Chain nevű PoS-rétegre.

Ezzel a bányászokat, akik korábban a tranzakciókat dolgozták fel és blokkokat állítottak elő, az ökoszisztéma résztvevői váltják fel, akik ETH lekötéséért cserébe tudnak validátorok lenni a hálózaton.

Eközben egy ETHPoW nevű PoW-fork is életbe lépett, ahogy a Merge megkezdődött.

Azonban annak ellenére, hogy megpróbálta megtartani a PoW-konszenzust, indulásakor technikai problémákkal küzdött, ami 65%-kal csökkentette az ETHW token árát.


Olvastad már? Egyszerűbbé tenné a kriptók lefoglalását az Egyesült Királyság

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!